Hasan Ukdem

Hasan Ukdem

Konyaspor gerçeği

Konyaspor gerçeği

Yıllardır futbol tutkusuyla yaşıyorum. Bilenler bilir, sıkı bir Fenerbahçeliyim. Ancak güzel şehrimizin güzel takımı Konyaspor da her zaman gönlümün bir köşesinde olmuştur. Galibiyetlerinde içime bir sevinç, aksi sonuçlarda ise gönlüme bir burukluk yayılır. Pek çok maçını eski stadyumda da yeni stadyumda da takip etmişliğim var. Hatta play-of maçlarını canlı canlı seyretmek için iki kez Ankara’ya bir kez de İstanbul’a gitmişliğim var. Ankara’da Bakırköy Spor ile Kayseri Sporu, İstanbul’da ise Adana Sporu yenerek süper lige yükselme başarısı göstermişti Konyaspor'umuz. 
 
Bu sezon gösterdiği ilk yarı performansı ise gerçekten müthiş. Bütün Türkiye’ye hem oynadığı futbolla hem de aldığı sonuçlarla kendini kanıtlamış, her türlü takdire şayan bir takımımız var. Tabi ki bu başarı tesadüf değil. Son yıllarda, özellikle Aykut Kocama dönemlerinde kazandığımız bir futbol kültürü oluştu şehrimizde. Çok şaşaalı transferler yapmadan, ama takım oyununu her yıl geliştirerek oluşturduğumuz bu futbol kültürü, İlhan Palut’un gelişiyle zirve yaptı. Burada İlhan Palut hocanın hakkını teslim etmek gerek; Galatasaray’ın oynatamadığı Ahmet Çalık’ı, Avrupa macerasından sonra neredeyse futbola küsen Serdar Gürler’i, Başakşehir gibi bir kulüpün gözden çıkardığı Sokol Cikalleshi gibi oyuncuların maç performansını azami düzeye çıkarması, Abdülkerim Bardakçı, Zymer Btytygi, Nejc Skubic gibi oyuncuların oyun gücünü güçlendirmesi, kaleci İbrahim Sehic’in konsantrasyonunu yükseltip gerçek bir kaleci haline getirmesi ve bütün kadroyu tam bir takım ruhuyla oynatması gerçek bir başarıdır. Hocamızı kutluyor ikinci yarıda da başarılar diliyorum.
 
Şu anda tarihi bir fırsat yakalamış durumdayız. Liderle aramızda sadece 7 puan fark var. Buradan Konyaspor'u yönetenlere bir ricamı iletmek istiyorum. Bu takım ruhuna zarar vermeden ve İlhan hocanın da fikri doğrultusunda nokta transfer niteliğinde iki veya üç oyuncu takviyesi gerekiyor diye düşünüyorum. Özellikle kanatlara bir, santrfora bir, bir de orta sahaya tecrübeli bir oyuncu alsınlar. Eğer bu operasyonu gerçekleştirebilirlerse sezon sonunda bir rüya gerçekleşebilir. Ve Türkiye’nin 7. Şampiyonu bu topraklarda sevinç turları atarak bütün şehri sokaklara döker, her yeri yeşil beyaz bayraklarla donatır.
 
Aslında Türk futbolu bir değişim içerisinde. Büyük kulüpler olarak adlandırılan takımlar büyük bir dar boğazın içindeler. Hepsinin bugünden yarına çözemeyecekleri maddi sıkıntıları var. Eğer Anadolu kulüpleri içerisinde bunu fırsata çevren ilk şehir biz olursak, değil bu sezon önümüzdeki birkaç sezona ambargo kayabiliriz. Hayal etmekten korkmayalım. Kaldı ki bu bir hayal değildir. Akıllı bir strateji ile bunu gerçekleştirebiliriz. Az para harcayarak, büyük işler yapabilir, bu kadim şehre yepyeni bir sinerji yayabiliriz. Yeter ki akıllı transfer uygulamalarını geliştirerek ve dönüştürerek devam ettirelim. 
 
Yazımın burasında Konyalı hemşerilerimize de seslenmek istiyorum. Bugüne kadar başka kulüp taraftarlığı yapmış olabiliriz, bu benim futbol görüşüme göre ne ayıp bir şey ne de bazılarının söylediği gibi bir hainliktir. Ama bu aşamada Konyaspor'umuza daha çok sahip çıkalım. Diğer takımlara olan gönül bağımızı yeşil beyaza dönüştürüp daha güçlü daha birlik beraberlik içinde takımımızı destekleyelim. Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın, Beşiktaş’ın şampiyonluklarına bir daha eklense ne olur eklenmese ne olur, ama Konya şehri bir şampiyon çıkarırsa, işte büyük bir iş başarılmış ve bu şehrin marka değeri tavan yapmış olur. 
 
Son yıllarda da gördüğümüz gibi futbol sadece futbol değil. Futbol çağın akışında büyük bir argüman haline gelmiş bulunuyor. Bunun artı yanları olduğu gibi eksi yanları da var. Ancak konumuz bu değil. Burada söylenmesi gereken şey, madem ki futbol çağın çarkının içinde önemli bir dişliyi oluşturuyor, o zaman bunu şehrimizin prestiji ve büyümesi için biz de önemseyip destek vermeliyiz. 
 
 
 
Bir de Konya'mıza yapılan yeni stadyumdan bahsetmek gerek. Konyaspor'umuzun başarısında bu yeni stadın da önemli bir rol üstlendiğine inanıyorum. Girişi çıkışı, tribün yerleşimi, akustiği ve yemyeşil çimleriyle oyuncularımızı ve taraftarımızı motive ettiğini düşünüyorum. Elbette yapımında etken olan herkese teşekkür ediyorum.
 
Son sözüm büyük Konyaspor taraftarına. Belki pandemi psikolojisi, belki maddi sebeplerden oluşan maçlarda seyirci kaybı açıkça görünüyor. Sorun ne olursa olsun bunu çözelim ve yeniden o muhteşem stadımızı dolduralım arkadaşlar. Eğer takımımız bizim oradaki varlığımız sayesinde bir puan bile fazla alacaksa bunu yapalım zira sezonu belki de bir puan farkla şampiyon kapatacağız.
 
 
Sevgiyle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ukdem Arşivi
SON YAZILAR