İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Konyaspor, VAR ve Hüseyin Göçek’e rağmen kazandı

Konyaspor, VAR ve Hüseyin Göçek’e rağmen kazandı

Uzun zamandır kazanamayan Konyaspor, evinde seyircisinden yoksun ve üstelik 9 kişi Fenerbahçe’ye karşı sahadan galip ayrılmasını bildi.

Son 25 dakika eksik oynayan yeşil beyazlılar, skoru koruma adına elinden gelen her şeyi yaptı.

Kadro tercihini son maçlarda bozmayan Bülent Korkmaz da takıma özgüven aşılandığı İçin rahat bir nefes aldı.

Fenerbahçe, maçı kazanmak için çok fazla istekli olmasa da Konyaspor’un maça kazanma arzusuyla çıkması sahadaki oyuna da yansıdı.

Ömer Ali ve Skubic’i çok basit bir şekilde oyundan atan Hüseyin Göçek, cebindeki kartları çok rahat çıkardı. Ömer Ali’nin ilk sarı kartında, pozisyon gereği topa ilk dokunan oyuncunun Ömer Ali olmasına rağmen zamanlama hatası yapan Jailson’a yapılan müdahaleyi sarı kart olarak nitelendirdi. Aslında pozisyonda faul bile yoktu. Jailson topa ilk dokunan oyuncu olsaydı, pozisyon sarı kartla değerlendirilmeliydi. Ancak böyle bir durum yaşanmadı. 2. Sarı kart ise yüzde yüz doğruydu.

Skubic ile Deniz Türüç’ün mücadelesinde de Skubic’in ikinci sarı kartını yanlış gösterdi.

Ayrıca çizgiyi geçen topu Hüseyin Göçek göremeyebilir. Yan hakem de önünde futbolcular olduğu İçin göremeyebilir. Fakat gol olan pozisyonda VAR’ın karar verememesi futbol adına vicdansızlıktı. Gol çizgisi teknolojisinin olmaması Konyaspor’a pahalıya mal olabilirdi.

Rakiplerin kazandığı haftada Konyaspor’un puan kaybetmesi takımı daha da geriye çekecekti. Ancak Konyaspor, yeniden diriliş adına önemli bir galibiyet elde etti. Belki de alınan 3 puan Konyaspor’u ligde tutacak...

Gençlerbirliği maçında 2 sağ bekinden yoksun çıkacak olan Konyaspor’da sağ beke Ali Turan’ın geçmesi bekleniyor.

Fenerbahçe galibiyeti, Konyaspor’a sadece 3 puan değil özgüven de kazandırdı. Ancak 9 kişiyle alınan 3 puan sonrası kesinlikle rehavete kapılmamak gerekiyor. Final derecesinde olan 8 maç daha var. Bu maçların zorlu olması Konyaspor’un işini zorlaştırsa da özgüveni yakalayan futbolcular karşıdan esen rüzgarı bu galibiyetle arkasına almasını bilirse Gençlerbirliği maçının kazanılmaması için hiç bir sebep yok!

Ayrıca oyun bitiminde futbolcuların boş tribünleri selamlaması da futbolun seyirciyle güzel olduğunun en açık göstergesiydi. Taraftarlar olmasa da futbolcular, onların desteklerini 90 dakika boyunca yanında hisseydi. Konyaspor’a destek için Konyalı basın mensubu arkadaşlarımız ve protokol tribünü elinden geleni yaptı. Tribünlerin sessiz olmasıyla herkes sesini futbolcu ve hakemlere duyurabildi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR