İsmail Koç

İsmail Koç

Konya’ya değer katanlar

Konya’ya değer katanlar

Konya’ya değer katan iki isimle başlayacağım ilk yazıma.

İlki, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli.

Geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen bir programda Başkan Hançerlinin ağzından 2015 yılında yapılanları ve 2016 projelerini dinledik. Başkan Hançerli, Karatay’da gerçekten güzel işler yapıyor.

İstanbul’da küçük bir iş yapan bir belediye yaptığı işi abarttıkça abartıyor, reklamlarını yapıyor. Biz yaptığımız işleri bile anlatamıyoruz diyor.

Gerçekten Karatay Belediyesi’nin 2015 yılı faaliyetlerini dinleyince Karatay’da güzel işlerin yapıldığının bir kez daha farkına vardım. Alınan oy oranından, Toplu Konut Projelerine, Alzeimer Yaşam Merkezi gibi birçok proje mevcut. Bunlardan belki en önemlisi Konya Şehir Hastanesi’nin temelinin atılması. Başkan Mart, Nisan gibi temeli atıyoruz diyor. Bütün bunlar tek başına olmuyor. Arkanızda sizinle koordineli bir şekilde çalışan bir ekibiniz de olmalı.

Toplantıda en çok dikkatimi çeken husus ise Başkan Hançerli’nin muhtarlarla olan iletişimi oldu. Diğer Belediye Başkanlarının muhtarlarla iletişimi nasıldır bilmiyorum. Başkanın her proje aktarışında muhtarım bu çalışma sizin bölgeye geliyor, şunlar yapıldı, şunlar yapılacak demesi gerçekten takdir edilesi bir durum.

Tüm bunların yanında bir küçük şikayetimizi de belirtmeden geçemeyeceğim. Başkan, yapılan güzel işleri ve yapılacak projeleri anlatırken, salona girmeden önce aracımızı park edecek yer bulamadık.  Aracımızı epeyce uzağa park edebildikten sonra toplantı salonuna soğukta yürüyerek gelmek zorunda kaldık.

Karatay’da güzel şeyler yapıyor. Başkan Hançerli ve ekibini tebrik etmek gerek. 2016’da da başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum.

*****

Bahsedeceğim ikinci isim, Konya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz.

Geçtiğimiz günlerde Gökhan Darılmaz Bey’i makamında ziyaret ettik. Beyhekim macerasından, 2015’de yapılanlar ve 2016 hedeflerinden bahsettik.

En son söyleyeceğimi belki en başta söylemeliyim. Konya, Gökhan Darılmaz gibi bir Genel Sekreter’e sahip olduğu için çok şanslı. Vizyonu, hedefleri olan, yeniliklere açık ve başarıya aç bir insan.

Spora da oldukça ilgili olan Gökhan Bey başarısının sırrını da bir halı saha maçından örnek veriyor. 7-0 geriye düştükleri maçta ilk gollerinin asistini yapması ve takımı ateşleyen bir konuşmayla takımının galip gelmesi örneğiyle anlatıyor. Başarısının sırrı da tam da burada yatıyor. Şartlar ne olursa asla vazgeçmemek, sonuna kadar mücadele etmek.

Beyhehim’deki olağanüstü başarı ortada. O dönem kuş uçmaz, kervan geçmez –Gökhan Bey’in deyimiyle dolmuş da geçmez- bir yere inşa edilen Beyhekim Devlet Hastanesi Gökhan Bey ve ekibinin ellerinde bir başarı hikâyesine dönüştü.

Gökhan Darılmaz’ın Beyhekim’den ayrıldığı dönemde kapasite aylık 4 bin yüz hastaya, aylık ciro da 150 bin TL’den, 5 milyon TL’yi çıkmıştı.

Rakamlar ortada.

Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu hanımefendinin bir vesileyle Konya’ya geldiği sağlıkla ilgili bir toplantıda söylediği bu yerler sadece doktorlarımıza değil halkımıza da açık olsun sözleri ilham olmuş.

Yakında hayata geçirilecek proje ile Halk sağlığı ile ilgili seminerler düzenlenecek. Böylece doktor ile vatandaş bir araya gelmiş olacak.  Halkın merak ettiği konulardan şeker, tansiyon, kolesterol gibi konularda doktorlardan bilgi alabilecek.

2023 yolunda Konya’nın ve Türkiye’nin böyle insanlara ihtiyacı var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR