Abdullah Akif Solak

Abdullah Akif Solak

MEDAŞ keşke gönlümüzün de birincisi olsa…

MEDAŞ keşke gönlümüzün de birincisi olsa…

MEDAŞ’ı sürekli eleştiriyoruz ki bunda da haklı olduğumuzu düşünüyorum. Bu konuda birkaç kez vatandaşın MEDAŞ ile olan sıkıntısını hem gazetemize hem de köşemize taşıdık. Biz vatandaşın sıkıntılarını dile getirmeye gayret ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Elektrik konusu günümüz şartlarında vatandaşın en önemli meselelerinden biri. Bu mesele hususunda vatandaş dertliyse biz de dertliyiz demektir.

***

Geçtiğimiz yıllarda MEDAŞ özelleşti. Bir kesim buna karşı çıktı ancak çoğunluk bu özelleşmenin doğru ve yerinde olduğundan bahsetti. Bunun gerekçesi, MEDAŞ’ın sunduğu hizmet artacak, kurum devletin sırtında yük olmayacaktı. Tamam MEDAŞ devlete yük oluyordu dedik, özelleştirildi ve özelleştirme sonrası kara geçmeye başladı. Tamam burası güzel ama hizmette kalite arttı mı diye sormak lazım. Olan vatandaşa oluyor. Şikayetler sıralamasında MEDAŞ 1. sıralarda. Ne olacak şimdi bu durum?

***

Şimdi bir haber daha çıktı MEDAŞ ile ilgili. Geçtiğimiz haftalarda Başbakan Erdoğan Konya’ya gelmişti. Erdoğan, Konya Vergi Dairesi tarafından Konya’nın vergi rekortmenlerinin ödül törenine de katılmıştı. Vergi rekortmenleri ödüllendirilmişti biri dışında! O da Kurumlar Vergisi rekortmenleri sıralamasında 1. olan kurumdu. O kurum isminin açıklanmasını istememiş ve merak konusu olmuştu. İsminin açıklanmasını istemeyen kurum, 196 milyon 587 bin 995,53 TL, tutarındaki matrahla ve 39 milyon 317 bin 599 TL tutarındaki vergi miktarıyla, zirveye oturmuştu. Şimdi öğrendiğimiz kadarıyla o kurum MEDAŞ’mış!  Rakamlar ortada. MEDAŞ’ın mali olarak keyfi yerinde. Ancak MEDAŞ’ın hizmet karnesi PEKİYİ değil maalesef. Böyle giderse sınıfta kalacağa benziyor. İnşallah hem bizim hem vatandaşın sesini duyarlar da, ekonomik noktada göstermiş oldukları performansı hizmette de gösterirler. Böylelikle vatandaşın da gönlünün birincisi olmayı da hak ederler belki…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Akif Solak Arşivi
SON YAZILAR