Abdullah Akif Solak

Abdullah Akif Solak

Meram ‘Çatlatacak’

Meram ‘Çatlatacak’

 

Meram Belediyesi birkaç gün önce duyurmuştu. Başkan Serdar Kalaycı, Meram’a yapılacak yeni bir projenin tanıtımını ve açıklamasını yapacaktı. Merakla beklemiştik açıkçası. Çünkü, proje hakkında ser verip sır verilmedi. Hatta projenin tanıtıldığı sıra, Meram Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Harun Çöpür Bey ile ayak üstü konuşurken, Harun Bey proje hakkında Belediye çalışanlarının bile haberinin olmadığını söyledi. Proje bir hayli önemsenmiş olmalı ki, projenin selameti için böyle bir yol izlenmiş diye tahmin ediyorum.

Şimdi gelelim projeye. Gerçekten proje önemsenecek kadar var. Açıkçası hiç tahmin etmediğim bir proje tanıttı bize Başkan Serdar Kalaycı. Meram’a minyatür park yapılıyor. Hem de epey iddialı bir proje olacak. İstanbul’daki Miniaturk’u hepimiz biliyoruzdur. Bu park, çeşitli kültür miraslarının bulunduğu el yapımı minyatür maketlerden oluşuyor. İşte Konya’ya yapılacak bu proje de, aynı standartlarda minyatürlerden oluşacak. Ancak proje epey kapsamlı gibi görünüyor. Türk tarih mirası olan yapılar, Türk büyükleri, çocukların gözdesi çizgi film kahramanları gibi bir çok minyatür eser, bu parkın her bir köşesinde yerlerini alacaklar.

Proje dar çerçevede düşünülürse gereksiz bir proje olarak düşünülecektir. Hatta “ne gerek vardı?” Eleştirilerini şimdiden duyar gibiyim. Ancak ben böyle düşünmüyorum. Bu ülkenin kültürü, tarihi, değerleri çok çok önemlidir bizler için. Bu yüzden bu değerleri elimizden geldiğince, çocuklarımıza öğretebilmemiz lazım bir şekilde. Ben bu açıdan projeyi önemsiyorum. Neticede orada gezen bir çocuk, ataların bizlere yadigârı olan yapıları görecek ve geçmişte yapılan bu yapıları hem öğrenecek hem de öğretecek. Ayrıca Konya turizmine önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Tabi bunun için iyi bir tanıtım şart. Projenin nereye yapılacağı net bir şekilde açıklanmadı. Ancak Antalya Çevreyolu’na yakın olacak diye bir ip ucu verildi. Bu ip ucu bana tam yerini tahmin etmem konusunda iyi bir bilgi verdi aslında. Ancak Başkan açıklamadıysa bizim açıklamamız doğru olmaz. Eğer tahmin ettiğim yer ise, o bölgenin gelişmesinde de büyük faydaları olacaktır. Çünkü Meram’ın o bölgesinde büyük bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Yapılacak projenin de adı henüz koyulmamış. Başkan Kalaycı proje isminin halktan gelen öneriler içinden seçileceğini söyledi. Buradan Başkan’a duyurmuş olalım: “Ben de isim düşünüyorum Başkanım”. Neyse, ne diyelim bizleri heyecanlandıran bu güzel proje Meram’a hayırlı olsun diyorum. Meram bu projeyle şimdiden kıskandıracağa benziyor. Başkan Serdar Kalaycı Bey’i ve emeği geçen herkesi kutluyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Akif Solak Arşivi
SON YAZILAR