Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Mevzu ne?

Mevzu ne?

Uyanık olacaksın bu devirde…

İstanbul’a başkan oluyorsan gözünü dört açacaksın. Adam da öyle yapıyor. Fatih Sultan Mehmet Han’dan beri İstanbul’a hizmet edilmiş, İstanbul’un her köşesinde bir eser var. Ekrem İmamoğlu  Ak Parti döneminin icraatlarının açılışlarıyla başladığı başkanlık dönemine Osmanlı eserlerinin açılışlarıyla devam ediyor. Binlerce eseri aç aç bitmez. Akıllı adamın hali başka.

Ekrem İmamoğlu birde kalkıp Ayasofya’yı açmaya kalkarsa o zaman ters köşe oluruz hepimiz. Osmanlı mirasına bu aralar kafayı takmışken; ‘Fatih’in mirası neden mahzun’ diye bir çıkış yapıp Reise, gelin açalım Ayasofya’yı der mi? Gerçi o, açılışları genel başkanıyla birlikte yapmayı seviyor. Birde Yunan hayranlarını üzmek istemez tabi.

Chp (shp) tarafından yönetiliyorken halka su istasyonlarından su satılan, çeşmelerinden çamur akan İstanbul’un Ak Parti belediyeciliği sonrasında her çeşmesinden tertemiz su akıyor. Ekrem başkana bir fikir de ben vermiş olayım İstanbul’da ki her konutun çeşmesinde bir kurdele kesebilirsin. Çamur akıyordu o da haftanın belli günlerinde akıyordu biz bu hale getirdik diye de açıklama yaparsın. Emin ol sizin seçmeninizin bir kısmı hiç sorgulamadan inanır. Uğur beyde bir yazı patlatır oldu bitti. Haliç mevzusunda olduğu gibi. Sosyal medyadan da yayılır da yayılır.

Biz yaşı yetip de mevzuyu bilenler bu işlerin gırgırındayız ama yeni nesil yani önümüzdeki seçimlerde ilk oylarını kullanacak olan nesil Haliç’i de, suları da, patlayan çöpleri de bilmez, bilmiyor umurlarında da değil… Anlayacağınız, adamlar uyanıklar senin benim oyumu zaten alamayacaklarını biliyorlar kendi kemik oyları da ne yaparlarsa yapsınlar eksilmez. Hedefe gençleri almışlar. Ve biz işin gırgırını yaparken onlar yeni seçmen kitlesine icraatlarını (!) anlatıyorlar. Zaman zaman yazıyoruz gençlere ulaşmayla ilgili sorun var.

Ak Parti iktidarda olduğu süre boyunca hizmette kendisiyle yarıştı, Ülkemiz çağ atladı, ülkemizin her yerine hizmet götürdü. Lakin bu yeni çağın gençleri nasıl bir ruh haline soktuğunu iyi analiz edemedi. Ak Parti seçmeninin hatta parti kadrolarında yer alanların kendi evlatlarının bile bir kısmı partiden ve daha da önemlisi partinin oturduğu zihniyet zemininden çok uzaklardalar.

Biz gençlere ulaşmayı başaramazsak kendi savunma sanayimizi, kendi helikopterimizi, kendi otomobilimizi, kendi uçağımızı üretiyor olmamızı bir kenara bırakın uzaya koloni kuracak olsak onların dilinden onlara anlatamadıktan sonra bir manası yok, giderler ne güzel çeşme açıyor diye Chp’ye oy verirler.

Mevzu çeşme değil, mevzu haliç değil siz daha anlamadınız mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR