Erol Çimen

Erol Çimen

Tele Bayram

Tele Bayram

Kıymetli okurlarım 24-25-26 Mayıs Ramazan Bayramı idi. Allah daha nice bayramlara hepimizi sağlık, sıhhat, afiyet içinde tekrar kavuştursun İnşallah.
 
Korona virüs tedbirleri altında bir bayram geçirdik.23-24-25-26 Mayıs sokağa çıkma yasağı vardı. Hem de Türkiye’nin tamamında geçerli idi..Hiç kimse bayramda birbirine gidemedi. Hiç kimse sokağa bile çıkamadı. Bayramın ilk günü 65 yaş ve üstündekilerin sokağa çıkmaları serbest idi.Anne ve babalar bayramın birinci günü sokağa çıkıp çocuklarının ve torunlarının kapılarına onlarla bayramlaşmaya gittiler. Kapıda sosyal mesafe kurallarına uyulmak kaydıyla torunlarına bayram harçlığı verdiler.
 
Bu bayram normal bir bayram olmadı. Hiç kimse birbiri ile yüz yüze görüşemedi. Bu bayram başlıkta da belirttiğim gibi ”tele bayram” oldu. Herkes bayramı telefonla kutladı. Bazıları görüntülü aradı, birbirlerini gördü. Görüntülü aramayanlar da birbirlerinin sesini duydu.
 
       26 mayıs itibariyle:
Yapılan test sayısı:       19.853                          
Vaka sayısı          :           948
Ölüm sayısı         :             28
İyileşenlerin sayısı:         1.492
Toplam test sayısı:    1.873.607
Toplam vaka sayısı:      158.762
Toplam ölüm sayısı:         4.397
Toplam iyileşen sayısı:  121.507 oldu.
 
Hayat yavaş ,yavaş normalleşmeye doğru gidiyor.Fakat ne kadar normalleşse de eskisi gibi bir normallik değil.Herkes maske takmak zorunda, sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerekiyor.El hijyeni çok önemli. Çünkü bu virüs insanların elleri aracılığı ile kendilerine bulaşıyor.
 
11 Mayısta berberler ve kuaförler açıldı.29 mayıs itibariyle de camiler açılıyor. Camilerin bahçelerinde sosyal mesafeye uymak ve maske takmak şartıyla Cuma, öğle ve ikindi namazı kılınacak. Herkes seccadesini kendisi getirecek.
 
Haziran başı itibariyle hızlı tren biletleri satılmaya başladı. Fakat seyahat edebilmek için Sağlık Bakanlığının sitesinden HES kodu olmak gerekiyor.HES kodu alamayanlar tren, uçak, otobüs bileti alamayacak.HES kodunu Sağlık Bakanlığı veriyor.HES kodu hasta olmadığını ve hasta ile temas etmediğini ispatlıyor. Eğer hasta isen veya hasta ile yakın temasın olmuş ise zaten filyasyon ekipleri tarafından takip ediliyorsun demektir. Bu ekip tarafından takip edilmen de senin karantinada olduğunu gösteriyor. Zaten bu durunda da HES kodu alamıyorsun.
 
ALLAH tüm insanlığı en kısa zamanda bu virüs belasından korusun. Amin. Selam ve Dua İle

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erol Çimen Arşivi
SON YAZILAR