Doç. Dr. Erdal Arslan

Doç. Dr. Erdal Arslan

NEDEN ?

NEDEN ?

Bismillahirrahmanirrarhim

Selamünaleyküm.

Sevgili okurlarım bu yazı Yeni Haber’deki ilk yazım.

Bundan sonra, Perşembe günleri Rabbimden mani gelmezse sizlerle buradan birlikte olacağız.

Yazılarımda; genelde dünyadaki ve ülkemizdeki ekonomik ve siyasi gelişmeler ile ülke gündemindeki olayları değerlendireceğiz.  Yerelde ise Konya’mızla ilgili konulara sınırlama getirmeksizin önemine binaen yer vereceğiz inşallah.

Bu giriş kısmının ardından hem ivedilikle çoğu zaman kendi kendimize sorduğumuz bazı soruları sorarak, birlikte düşünmek ve devam eden süreçte bu soruların yanıtlarını sizlerle birlikte bulmak istiyorum.

Neden Ayasofya’yı ibadete açmıyoruz?

Neden Adalet sistemimizi adil ve hızlı işler hale getiremiyoruz?

Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere birçok Bakanımız da yaptığı açıklamalarda sözde müttefiklerimize (ABD-AB) NATO üyesi ülkelere teröre destek vermeyin demesine rağmen bu ülkeler göz göre göre teröre destek vermeye devam ederken neden bir şeyler yapmıyoruz?

Neden NATO’dan çıkıp İncirlik Üssü başta olmak üzere, NATO üstlerini ve radarlarını kapatmıyoruz?

Milli Mücadele döneminden geri kalmayacak şekilde bir mücadele içerisinde olduğumuz halde neden ülkemiz içerisindeki siyasi partiler topyekûn birlikte hareket etmiyorlar?

Sözde aydın ve vatansever diye kendini niteleyenler Afrin ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlara bile neden karşı çıkabiliyorlar?

OHAL sürecinde olmamıza rağmen, yıllarca bu milletin kanını emmiş sözde işadamlarını ve bölücülük propagandası yapan siyasileri neden hala yargılayamıyoruz?

Evet! İlk etapta bu soruları sorup siz değerli okurlarımın bu konudaki görüşlerini öğrenmek istiyorum. Sonrasında yine buradan bu sorular ile ilgili değerlendirmeleri birlikte yapmaya devam edeceğiz.

Selametle kalın.

Allah’ıma emanet olun…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Erdal Arslan Arşivi
SON YAZILAR