İsmail Koç

İsmail Koç

Nerde kaldı basın özgürlüğü?

Nerde kaldı basın özgürlüğü?

Türkiye Cumhuriyet tarihinin belki de en önemli sürecinden geçiyor. Bu süreçte bir yandan ülke olarak kalkınmaya çalışırken bir yandan da FETÖ’ye karşı temizlik operasyonlar devam ediyor.

Kabul edilmeli ki çok zor bir dönemden geçiyoruz.

Bu süreçten ya daha güçlenerek çıkacağız ya da daha önce geçirdiğimiz acı tecrübelerin bir benzerini daha yaşayacağız.

Bütün kavga, gürültü, feryat, figan da bu yüzden değil mi zaten.

Salı günü de FETÖ/PYD’nin Konya’daki çatı yapılanmasına dair 527 sanıklı davanın ilk duruşması başladı. Davanın ilk duruşmasına yine sanıkların komik savunmaları damgasını vurdu.

Bilerek ve isteyerek Türk milletinin sabrını zorlayan ifadelere şahit olsak da sabrederek kazanan yine Türk milleti olacaktır.

Her ne kadar FETÖ davalarında olay sulandırılmaya çalışılsa da adalet er ya da geç yerini bulacak, ülkemize hainlik yapanlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır.

Bundan hiç kimsenin en ufak şüphesi dahi olmasın.

***

Geçtiğimiz gün gazetemiz Atiker Konyaspor kulübü yönetimine bir kınama yayınladı.

Kınamaya sebep olan konu da gazetemizin Atiker Konyaspor ile ilgili yaptığı haberler üzerine kulübün UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda oynayacağı Marsilya maçına götürmemesi oldu.

Kulüp kendi çapında kurumumuza ayar vermeye çalıştı anlayacağınız.

Kulübün başkanının ByLock kullanıldığının tespit edildiği, bu konuda tüm ülkenin çalkalandığı, başkanın görevinden istifa ettiği bir ortamda bunun haberini yapmayacaktık da ne yapacaktık?

Eğer üslup da bir problem olduğunu düşünüyorsanız tekzip ister, ya da hukuki yollara başvurabilirdiniz.

Gazetemizin spor sorumlularının tesislere girişlerini engellemek, tüm kurumları Marsilya’ya götürürken Yeni Haber’e sözde ceza kesmek de neyin nesi oluyor.

Birileri kulübü babasının malı olarak görüyor anlaşılan ancak o kulüp tüm Konya’nındır.

Bilenler bilir kulübün en zor zamanlarında biz ordaydık bundan sonra da orda olacağız.

Atiker Konyaspor bugünkü konumuna sadece bir kişinin çabası ile değil, oyuncusu, taraftarı, yerel basını ve şehrin tüm dinamikleriyle gelmiştir.

O nedenle birileri sakın kendilerini o kulübün sahibi olarak görmesinler.

Tüm engellemelere, haksız adaletten uzak uygulamalara rağmen Yeni Haber kendi imkanlarıyla bu akşam Marsilya’da Veledrom Stadında oynanacak maçı yerinde takip edecektir.

Kurumumuz da bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ilkeleri doğrultusunda ülkemizin ve şehrimizin menfaatleri için haberler yapmaya, kamuoyunu aydınlatmaya devam edecektir.

Birleri istese de istemese de…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR