Tarık Ziyad

Tarık Ziyad

Samimiyet önemli

Samimiyet önemli

Bazı duruşlar vardı ki kişinin karakterini ortaya çıkarır. Söylemlerin, inancın, fikirlerin etkisi oldukça fazladır.

Bir de size vaat edilenler de vardır ki sizi sizden alır, sizi size bırakmaz. Beyinlerinin örümcek ağlarıyla kaplı olan insanların görüşü dar, ufku bataklıktan ibarettir.

Dün söylediğinizi bugün söylememiş gibi ifade etmek ise sadece döneklikten ibarettir. Ancak bugün çıkıp da "Dün dündür, bugün bugündür" derseniz ya beyniniz yalan söylüyor yada varmış gibi gösterip var olmayan vicdanınız yalan söylüyor.

İslam'ın temelinde doğru olmak vardır. Müslüman (Teslim olan) kişi doğru söylemeye, yaşamaya memurdur. Biz bunu da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'den (SAV) öğreniyoruz:

Rivayete göre, sahabelerden Ebu'd-Derda, Peygamber Efendimiz Hz.

Muhammed'in (s.a.v.) yanına gelir ve şöyle sorar "Ey Allah'ın Resulü! Müslüman içki içebilir mi? Hz. Peygamber (sav) "İçebilir (yanılabilir, günaha girmiş olabilir)" der. "Müslüman hırsızlık yapabilir mi?" diye sorar.

Peygamberimiz (s.a.v.); "Yapabilir" der. "Müslüman zina yapabilir mi?" diye sorar. Efendimiz "Evet yapabilir" buyurur. Bunun üzerine adam sorar "Peki, yalan söyler mi?" der. İşte o anda sırtını dayamış olan Allah Resulu Hz. Muhammed (s.a.v.) Peygamber doğrulur ve hiddetle şu cevabı verir; "Müslüman yalan söylemez. Yalanı ancak iman etmeyen kimse uydurur"

Yalanın ziyadesiyle ağır, yapılmaması gerektiğini ifade eden Rasulullah (SAV) sadece o çağa değil, geleceğe de mesaj vermiştir.

Yalan, iftira ve sahtekarlık üzerine dünya kuranların kaybedeceği gibi tarihin karanlık sayfalarında yer alacaklardır.

Bunu yapan bir lider ise acımak lazım temsil edilen kitleye. Rüzgarda savrulan bir yaprak gibi bir o yana bir bu yana olan fikirleri,  nerde ve nasıl kullanacağını bilmeksizin çarşaf çarşaf gösterirse Çorum ilimizi ülke, fındık diyarı Şanlıurfa, Güneydoğu incisi Mersin olmasına şaşmamalı.

Daha düne kadar YPG terör olarak görülmeyip bugün görülüyorsa ortada bir akıl tutulması var demektir. Dün "Helalleşme"den bahsedip bugün Kur'an eğitimi "Ortaçağ" zihniyeti olarak nitelendiriliyorsa, intikam duygusuyla büyütülen bir kin var demektir.

Cemaziye'l Evvel'iniz malum. Müsilajlarınız alabildiğine fazla. Ancak köpükten ibaret. Algı operasyonlarınız yalan üzerine olması hasebiyle mumunuz yatsıya kadar yanacak.

Bu saatten sonra kirli çamaşırlarınızı ne kadar yıkarsanız yıkayın. Kiri çıkmaz. Ufkunuz heykelden öteye geçemediği için yapılanları görmemeniz ziyadesiyle normal. Siz heykeliniz kadar konuşun, biz TOGG'umuz kadar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tarık Ziyad Arşivi
SON YAZILAR