Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Şeb-i Arus’un karşılığını alamıyoruz!

Şeb-i Arus’un karşılığını alamıyoruz!

Şeb-i Arus etkinlikleri sürecine girdik malumunuz. Hazreti Mevlana'nın Vuslat Yıldönümü Anma Törenlerinin 82'ncisi bu yıl 'Vefa Vakti' temasıyla gerçekleştirilecek.
 
Etkinliklerde yine dünyanın farklı ülkelerinden ve ülkemizin farklı şehirlerinden on binlerce misafiri ağırlayacağız. Bu süreçte Hazreti Mevlana ile birlikte şehrimiz de gündem olacak.
 
Her sene olduğu gibi bu yıl da yine Hazreti Mevlana'ya ve şehrimize yakışır bir etkinlik düzenlemek üzere başta Valimiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyemiz, Selçuklu, Karatay ve Meram belediyelerimiz, üniversitelerimiz olmak üzere çok titiz bir çalışma yürütecekler.
 
Emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Umarım verimli bir hafta olur şehrimiz için.
 
Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar program akışından bahsetmişti.
 
Abdüssettar Yarar‘ın programda verdiği bilgilere göre; Anma Törenlerinin 82'ncisinde, sahne ve salonlarda gerçekleştirilecek olan programlar 24 ana başlıktan oluşacak.
 
Faaliyetlerde 15 sema, 15 mesnevi dersleri, 55 atölye çalışmaları, 2 sempozyum, 1 panel, 3 söyleşi, 50 türbe önü buluşmaları, 24 stantlar/Sanat Ocağı Mevlevihane, 1 Nevbe merasimi, 33 gezi/Konya şehir turu, 5 musiki ile sema anlatımı, 15 Türk Tasavvuf müziği konseri, 15 Mesnevi sohbetleri, 11 sergi, 2 Gülbang Duası, 7 konferans, 1 ödül töreni, 3 imza günü, 1 tekke pilavı ikramı, 16 Meşk, 1063 tiyatroyla birlikte toplam 1338 program gerçekleştirilecek.
 
Buraya kadar her şey güzel görünüyor. Programla ilgili yoğun bir çalışma süreci yürütülmüş. Herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmış gibi… Her sene de öyle oluyor zaten. Çok emek harcanıyor…
 
Çok emek harcanıyor ama bu emeklerin karşılığı alınabiliyor mu derseniz işte orası biraz şüpheli.
 
Ne yazık ki sema etkinlikleri haricinde diğer programların çok verimli ve geri dönüşü olan programlar olduğunu söyleyemeyeceğim.
 
Evet, Mevlana, Konya için çok önemli bir değer. Ben de bu değerin daha fazla insan tarafından tanınmasından yanayım. Yani olaya biraz turizm ve tanıtım açısından bakıyorum açıkçası.
 
Bunun için de yapılan etkinliklerin bu minvalde koordine edilmesinin daha doğru olacağına inanıyorum.
 
Mesela dün bültenimize düşen bir gelişme tam da bu hedefe doğru atılmış bir adım.
 
Dünyaca ünlü şarkıcılar Michael Jackson ve Whitney Houston ile birlikte uzun zaman aynı sahneyi paylaşan ABD'li soul rock müzik sanatçısı Della Miles, Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Uluslararası Mevlana Vakfı'nın davetlisi olarak 10 Aralık'ta Konya'da düzenlenecek Seb-i Arus Mevlana'nın 746'ncı Vuslat Yıl Dönümü anma törenine konuk sanatçı olarak katılacak.
 
Aslında geçtiğimiz hafta içi mesai arkadaşlarımla gazetemizde haber toplantımızı yaptığımız esnada ortaya böyle bir fikir atmıştım. Şeb-i Arus haftasında yapılan onlarca program yerine, dünyaca ünlü isimleri Konya’ya davet etmeliyiz. Hollywood’dan, dünya basınından, sanat ve spor dünyasından isimleri Konya’da ağırlayabiliriz diye tahayyül etmiştim.
 
Tam da o yönde adım atılmış. Düşünüp uygulayanları tebrik ediyorum.
 
Mevlana’yı ve değerlerini yozlaştıralım demiyorum. Sonuçta bu işin arka planında turizm ve tanıtım var. Hem sadece ülke tanıtımını değil, dinimizi de insanlara tanıtmak adına önemli bir fırsat Mevlana.
 
Olaya biraz kazan-kazan boyutundan bakmamızın daha doğru ve faydalı olacağına inanıyorum.
 
Mevlana’yı dünya daha çok tanımalı bence.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR