Servet R. Çolak

Servet R. Çolak

Selçuklu’yu da Gezin!

Selçuklu’yu da Gezin!

Tüm dünya artık uzay çağıyla birlikte dijital çağı da yaşıyor. Gelişmiş ülkelerin çoğu buna 10 yıl önceden hazırlanarak bugün birçok ülkeyi geride bıraktı. Aynı zamanda hazırlık yapan ülkeler, dijitalin de amirali oldu.

Türkiye de dijital altyapıya hazırlığını biraz geç tamamlasa da bugün yine istenilen seviyeye geliyor. Türkiye’nin bu başarısının meyvelerini de bugün gelmeye başladı.

Türkiye’nin teknoloji, sanayi, tarım ve turizm alanında önemli şehirlerinden olan Konya’da da dijitalde ve sanayide çalışmalar son dönemde iyice artmaya başladı.

Gerek üniversitelerde gerekse örgün kurslarla dijital ve yazılım derslerine verilen önem çok çok arttı.

Konya’da bu alanda iyi şehirlerden birisi oldu. Bunun öncüsü de Büyükşehir Belediyesi oldu. Ardından ilçe belediyeleri de yarışa başladı ve Selçuklu Belediyesi bu yarışta önde gelen belediyelerden oldu. Dün yapılan bir programda Konya basınına Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi tanıtıldı. Geleceğe, vizyona ve bireylerin kendisini keşfedeceği ve elindeki yetenekleri geliştireceği yer olan Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi, bugün dijital altyapıya yapılan en güzel hazırlıklardan birisi olarak tam not aldı.

Ayrıca burası okul dışı öğrenim ortamı olacak. Yani Kapsül Teknoloji Platformuna benzer bir öğrenim alanı olmuş ve kendisini geliştirmek isteyen bireyler burayı yoğun şekilde kullanacaklar.

Başkan Ahmet Pekyatırmacı da zaten buranın tamamen öğrenim amaçlı olduğunu ve vatandaşlara çok güzel hizmetler vereceğini söyledi.

Toplam 13 farklı atölye bulunan merkezi tanıtan Başkan Ahmet Pekyatırmacı, “Buradaki atölyelerimizde müzikten tutun İHA mekatroniğe, CBS'ye moda tasarıma varıncaya kadar çok farklı alanlarda gençlerimizin kendilerini ifade etme ve geliştirme imkanları var. Bu noktada burada uzman öğreticilerimiz çocuklarımıza alanlarında çalışmalar yaptırıyorlar, bilgileri, eğitimler veriyorlar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte çok disiplinli bir planlama ve organizasyon yapıyoruz. Şu anda 24 okulumuz bu dönem içerisinde burada Gelişim ve Teknoloji Akademimizde atölye çalışmalarına katılıyorlar. Burada binin üzerinde öğrencimiz dönem içerisinde farklı günlerde gelerek bu atölye çalışmalarına dahil oluyorlar. Sadece öğrencilerimiz değil, yetişkin gruplarımıza da burada atölye çalışmalarında yer veriyoruz. Onların istekleri, talepleri doğrultusunda hem akşam programlarıyla, hem de hafta sonu programlarıyla yetişkin gruplarımızın da istedikleri alanda farklı atölyelerde kendilerini ifade etmeleri ve geliştirmeleri noktasında onlara da fırsat sunmuş oluyoruz” dedi

Selçuklu Belediyesi bu son yaptığı hamleyle vatandaşına verdiğin önemi bir kez daha ortaya koydu.

Bugün Konya’ya gelecek CHP’li büyükşehir belediye başkanları da burayı gezmeyi unutmasın.

Aslında Konya’da öğrenecekleri çok çok yatırım ve hizmet var. Sadece Selçuklu’yu gezseler değil 2 gün 5 gün bile yetmez.

Olsun, yine de görmelerinde bile fayda vardır. Kendini sürekli geliştiren Konya’dan sadece CHP’li belediye başkanları değil, tüm başkanlar burayı örnek alması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Servet R. Çolak Arşivi
SON YAZILAR