Doç. Dr. Erdal Arslan

Doç. Dr. Erdal Arslan

TEŞEKÜRLER “Cumhur İttifakı” NA

TEŞEKÜRLER “Cumhur İttifakı” NA

Geçtiğimiz yıl yapılan Halk Oylaması sonucunda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile siyasi partilerin geniş tabanlı mutabakat ile seçim ittifakı yapmasının yasal zemini sağlanmıştır. Bu sayede bugün siyasi partiler her türlü ittifakı yasal olarak yapabilmektedirler.

Milletimizin içinden, özünden gelen, milli birlik ve beraberlik ruhunu muhafaza eden, iç ve dış tehditlere karşı sert, mazluma karşı koruyucu olmayı amaçlayan Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisinin içerisinde olduğu “Cumhur İttifakı”; bu maksat ve amaçla ortaya çıkan bir ittifak olmuştur.

Bu ittifakın bir diğer önemli amacı ise; güçlü devlet ve güçlü yönetim için yasama, yürütme ve yargı organlarını kendi içinde daha güçlü, daha bağımsız ve daha hızlı olduğu bir yapıya kavuşturmak olacaktır.

Tüm bunları gerçekleştirmek için birliktelik gerekir. Atalarımızın dediği gibi; birlikten kuvvet doğar, birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Küçük detaylara takılıp, asıl düşmanları ve gerçekleri gözden kaçırmaktan daha tehlikeli bir şey yoktur.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte hayat bulan “Cumhur İttifakı” milli birlik ve beraberlik şuuru ile birlikte bu eksikliği de giderecektir.

Siyaset, milletimizin çıkarları ve hedefleri için yapıldığında bir anlam taşır. İmanla, inançla, fedakârca, sırf “mevzu bahis vatan olduğunda gerisi teferruattır”  inancı ile yapıldığında bir değeri olur. Onun için, başta AK PARTİ olmak üzere MHP ve BBP’nin liderleri ve yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum. Tarih, bu birlikteliği ve fedakârlığı her daim hatırlayacaktır.

Liberal-Kapitalist Sistem ve yandaşlarının “Cumhur İttifakı’nın çatlamasını beklediklerini ve bunun için ellerinden geleni yapacaklarını biliyoruz. Lâkin, Rabbimin yardımı ile inşallah “Cumhur İttifakı” bu odaklara asla fırsat vermeyecektir.

Çünkü; bu ittifakta inanç vardır, iman vardır, adanmışlık vardır, adamlık vardır, son neferine kadar verilmiş söz vardır.

Onun için, bu birliktelikte öncü olan siyasilerimiz ve temsilcileri gurur ve kibirden uzak, tevazu ve engin gönüllükle tüm seçmenlere gerçeği anlatmalı ve her zamandakinden daha çok çalışarak, üstlerine düşen bu kutsal vazifeyi eksiksizce yerine getirmelidirler.

Cumhur İttifakı’nın başarıya ulaşması demek; Ülkemizin kazanması demek, tüm dost ve kardeş ülkelerin kazanması demek, tüm Türk-İslam Âleminin kazanması demek olduğunu iyice anlamalı ve anlatmalıyız. Bunun için canla, başla mücadele etmeliyiz.

Vatanseverliğin,  bayrak ve millet sevdasının,  terörle mücadele ve dış düşmanlar ile mücadelenin siyaset üstü olduğunu, öncelikle Ana muhalefet partisine ve beraberindeki diğer partilere anlatmak, hatırlatmak gerekir. Bu partilerin yöneticileri ve liderleri bunu idrak edemiyorlar ise bile, ben bu partilerimizin seçmenlerinin bunu idrak edeceğine ve kavrayacağına inanıyorum. Yeter ki, seviyeli bir şekilde yaklaşılsın, konuşulsun ve anlatılsın. Ben bu doğrultuda yapılacak çalışmaların, kesinlikle başarıya ulaşacağına inanıyorum.

Bu memleket bizim, bizlerin, kendisini bu topraklara hizmet için adayanların, hak yolunda hakikat yolunda fedakârca çalışanların. Şüphe yok ki, Rabbim çalışanlara mükâfatını verecektir ve şimdi çalışma zamanıdır.

Vatan için, millet için, geleceğimiz için, inandığımız değerler için…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Erdal Arslan Arşivi
SON YAZILAR