Büşra Aksakbağı Ay

Büşra Aksakbağı Ay

Abidik Gubidik İttifaklar..

Abidik Gubidik İttifaklar..

Yine yoğun bir seçim gündeminin içerisinde bulduk kendimizi. Ülkemiz için en hayırlısı ne ise onun olması duası ile..

Son 16 yıldır yapılan her seçimde muhalefet, Erdoğan’ı devirebilecek adaylar arıyor. Denenmedik yöntem, formül kalmadı. Muhalefet çaresiz.. Ne yaptılarsa olmadı. Peki, neden? Muhalefet nerede yanlış yapıyor da ne yapsa olmuyor? Ya da Erdoğan ne yapıyor da halk ısrarla onu lider seçiyor? Bunu aslında bizim değil, 2002’den bu yana zafer yüzü görmeyen ana muhalefetin kendine sorması gerekiyor..

Battı balık yan gider..

CHP günlerdir aday arayışında.. Ve düşündüğü adaylar ya Erdoğan’ın eskiden yakın olduğu kişiler ya da eski Ak Partililer. Bkz; Abdullah Gül, Abdüllatif Şener.. Her zaman kaybeden bir parti olarak battı balık yan gider diyorlar.. İktidar partisinden sonra en çok oya sahip olan CHP’nin içinde eğitimli, kültürlü, donanımlı, bu işin altından kalkacak hiç mi aday yok? Peki, genel başkanı bu adaylık için kendine güvenemiyorsa o koltukta ne işi var?

Öğrenilmiş çaresizlik..

CHP çıkardığı adaylarda ve girdiği her seçimde aldığı mağlubiyetler sonunda gitgide başka bir şeye dönüşmeye başladı.. Sivas katliamında katil dedikleri Temel Karamollaoğlu ile ağız birliğindeler. 15 Temmuz’da başkan olacağım diyen, FETÖ’cülerin umudu Meral Akşener için milletvekili transfer ettiler. Biz buna psikolojide öğrenilmiş çaresizlik diyoruz..

Abidik Gubidik İttifakı..

28 Şubat’ta iktidarı düşürülen Erbakan’ın partisi, yine 28 Şubat’ta generaller tarafından hakaret ve tehdit edilen dönemin İçişleri Bakanı Akşener’in partisi, 27 Mayıs’ta idam edilen Menderes’in partisi DP.. Ve 27 Mayıs ile 28 Şubat’ın en büyük şakşakçısı CHP.. HDP’ye gelecek olursak özellikle son 2 yıldır gözle görülür bir CHP = HDP söz konusu iken fazla söze gerek yok.. Akşener’in bahsetiği “abidik gubidik ittifakı” bu olsa gerek...

Birde bu çarpık ilişkilerin sahipleri ve destekçileri MHP- Ak Parti ittifakına dil uzatıyor.. Geçiniz..

Abdullah Gül’ün adaylığı..

CHP’nin adayları konuşulurken üstünde en çok durulan isimlerden birisi de Eski Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül idi.. Gül; “geniş bir mutabakat sağlansa idi üstümüze düşeni yapmaktan kaçınmayacaktık” dedi.. Gül, Erdoğan düşmanları tek bir çatı altında toplansa idi belki şansım olurdu ve o zaman çekinmezdim demek istedi. Birde, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ın helikopter ile Gül’ün bahçesine inip, gözünü korkutarak adaylıktan vazgeçmesi için uyardığı ve Gül’ün korktuğu için vazgeçtiği iddiası atıldı ortaya.. Bu iddiayı ortaya atmak veya inanmak akıl tutulmasıdır. Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın verdiği cevap yeterlidir. Konuyla ilgili Turan; “ Görüşme oldu mu bilmiyorum. Taraflar bilgi verecektir. Ama bir lider, Genelkurmay Başkanı ile görüştüğü için aday olmuyorsa hiç olmasın.” demiştir.

Seçim sonuçları;

Bu zamana kadar yaşanan gelişmeler ışığında, sürpriz gelişmeler de yaşanmadığı takdirde, seçim yine Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı ile sonuçlanacaktır. Ve kömür, makarna, diploma argümanları ile siyaset yapanlar diğer popülist argümanları “oylar çalındı” ya sarılacaktır. Beceremedik diyecek halleri yok ya! Şimdiden söyleyelim, kimseyi engelleyen yok, herkes gitsin sandıklarının başında nöbetini tutsun, sonra gelip ağlamasın.

Milletvekili aday adayları;

Ak Parti başta olmak üzere bütün partilerin yenilenme zamanı. Ak Parti içinde ki kriptolardan, CHP içinde ki teröristlerden arınmalı. Bu nedenle bu dönem seçilecek olan Milletvekilleri oldukça önem arz ediyor. Konya Ak Parti Milletvekili aday adaylarından yakinen tanıdığım bazı isimler var. Hacı Ahmet Şimşek, Ayşe Atsan, Ali Kaya ve Lokman Koyuncuoğlu.. Hepsi birbirinden güçlü adaylar. En önemlisi birebir tanıdığım için gönül rahatlığı ile destekleyebileceğim isimler. Hakkı ve halkı bilen, Meclis’te tüm dürüstlükleri ile bizleri temsil edip sesimiz olabilecek, donanımlı ve hakkaniyetli kişiler. Ülkenin kritik zamanlarında, herkesin temkinli ve orta yollu olduğu dönemlerde bile doğruyu ve Hakkı haykırmaya devam ettiklerine bizzat şahidim. Bu isimler kadar dürüst ve temiz adaylarda vardır eminim. Fakat bu isimleri görmek beni oldukça heyecanlandırdı ve umutlandırdı. Hem kendileri hem de ülkemiz için hayırlısı ne ise o olsun..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Aksakbağı Ay Arşivi
SON YAZILAR