İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Yeni bir takım, yeni bir sistem

Yeni bir takım, yeni bir sistem

Sezonu Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu ile tamamlayan Atiker Konyaspor, yeni sezona iddialı bir başlangıç yapmak istiyor. Geçtiğimiz yıl alınması gereken oyuncular, transfer döneminin bitmesine yakın takıma kazandırılınca maalesef sezon başındaki kamp dönemine yetiştirilememişti. Bu yıl ise Erzurum kampında veya Avusturya kampı başlamadan önce birçok oyuncu takıma kazandırıldı.

Öncelikle gidenlerden başlayalım, Alban Meha, Kibong Mbamba, Dimitar Rangelov, Mehmet Uslu gibi isimler geçtiğimiz yıl takıma istenilen katkıyı verememişti. Katkı sağlamayan futbolcuların da zaten takımda tutulması yanlış olacağı için yönetim doğru bir adım attı ve sözleşme uzatma yoluna gitmedi.

Jagos Vukoviç ve Barry Douglas’ın ayrılması ise o bölgelerde büyük boşluklar doğurdu. Atiker Konyaspor, her iki oyuncudan da para kazandı. Ancak gelen parayla birlikte o oyuncuların yerleri doldurulabildi mi? Orasını sezon başladığında yerlerine alınan futbolcuları izleyerek göreceğiz. Stoper bölgesine Moke transfer edilmişti. Moke, Vukoviç’in yerine değil, Ali Turan’ın yerine oynayabilecek bir defans oyuncusu olarak düşünüldü. Hızı ve fiziğiyle önemli bir transfer olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman da ön liberoda oynayabiliyor. Ve orada da önemli işler başarıyor. Yani sağ stoper tamam ama takımda sol stoper şuan yok! Yönetimden aldığımız bilgiler doğrultusunda takıma yeni bir sol stoper kazandırılacağını biliyoruz. O bölgede Selim de zaman zaman oynayabiliyor. Ama Selim’in önüne geçecek bir transferin kamp bitmeden illaki yapılması gerekiyor. Çünkü kamp bittikten sonra yapılan transferler, 4-5 hafta takıma yararlı olamıyor. Ya da hoca, kafasında 11’, oluşturduktan sonra yedek beklemek zorunda kalıyor.

Douglas’ın yerine ise Türkiye liginde tecrübeli iki isim dâhil edildi.  Ferhat ve Eren’in o bölgede Douglas’ı aratmayacaklarını düşünüyorum. Eren’in biraz daha önde oynayabilme özelliğini de var sayarsak, bazen her iki oyuncu da ilk 11’de olabilir.

Gelelim diğer transferlere… Traore, Mehdi ve Imoh Ezekiel gerçekten önemli oyuncular.

Traore’nin kalitesini zaten konuşmaya gerek yok. Daha önce Konyaspor’da geçirdiği 1 yılda neler yapabileceğini herkese gösterdi. Kendisini de kanıtlamış bir oyuncu. Adam eksiltebilen ve kaleyi karşıdan gören noktalarda isabetli şutlar atabilen bir yıldız adeta… Bu yıl yine Konyaspor’un yıldızlarından biri olacağına hiç şüphem yok. Hatta bir tahminde bulunayım, sakatlanmadığı takdirde hem asist hem de gol olarak 10’un üzerine çıkar. Toplam 20 gole doğrudan katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hiçbir şey yapmasa bile 2 tane Trabzonspor’a golü var

Mehdi ise adeta bir örümcek gibi… Orta sahanın her yerini ağlarıyla örüyor. Hem yerinde pres yapıyor, hem de topu kazandığında ikinci bir hamleyi düşünüp doğru yerlere pası çıkarıyor. Bu yıl top kapmada Ali Çamdalı ile yarışacağını düşünüyorum.  Kondisyon olarak iyi bir kamp dönemi geçirirse önümüzdeki yıl takımın en çok koşan oyuncusu olacak!

Ezekiel’i de değerlendirmek gerekirse tam bir kontra atak golcüsü… Boyunun diğer bilindik forvetlere göre biraz kısa olduğunu varsayarsak, hız ve fizik gücü bakımından o açığını kapatıyor. Zaten eski takımlarında dev stoperlerin arasından yükselip attığı kafa golleri de ortada… Bilekleri de çok sağlam, önünde oynayacak stoperlerin Allah yardımcısı olsun. Geçtiğimiz yıl takımın en hızlı oyuncusu Ömer Ali Şahiner’di. Bu yıl Moke, Ömer Ali ve Ezequel takımın hızlıları olacak.

Gelelim Fofana’ya… Ben Fofana’ya da yeni transfer gözüyle bakıyorum. Çünkü Aykut Kocaman’ın oyun sistemine uygun olmayan bir oyuncuydu. Aykut hoca forma şansı verdiğinde ise üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Bu yıl Reşit hoca ile birlikte asıl istediği oyun tarzını sergileyebilecek. Yani takımda adam eksiltebilen, bileklerini hakim olan oyuncu sayısı bu yıl artacak. Fofana’nın artıları kadar eksileri de bulunuyor. Bazen konsantrasyon kaybı yaşayabiliyor. Anlamsız top kayıplarının önüne geçemiyor. 2 kişiyi harika çalımlıyor, önünde kimse yokken topu kendi kendine kaybediyor. Bu eksiğini düzelttiği takdirde bu yıl Fofana, takımın önemli kozlarından olacak.

Son olarak hazırlık kampı devam ediyor. Ve artık sezona taraftarlar için uzun, futbolcular ve teknik heyet için kısa bir süre kaldı. Hazırlık maçlarında gördüğümüz kadarıyla şuan Mustafa Reşit hoca henüz sistemini takım üzerine oturtmuş değil. Ancak o sistem oturduğu takdirde, başarıların bir biri ardına geleceğini söyleyebiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR