Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

1 puan iyidir, iyi!

1 puan iyidir, iyi!

9 haftadır kazanamayan Konyaspor bu hafta Ankara’da Ankaragücü’ne konuk oldu. Konyaspor özellikle son birkaç haftadır kaliteli ekip görüntüsünden uzaktı, sakatlıkların ve cezaların  bunda etkisi büyüktü ama bazı futbolcuların formsuz ve tutuk görüntüleri de göz ardı edilmemeliydi. 

Konyaspor bu hafta çok uzun aradan sonra Jevtovic-Jonsson ön libero ikilisiyle sahaya çıktı. Günün sürprizlerinden biri ise Konya’da Göztepe’deki günlerini mumla aratan Jahovic’in kadroda olmaması oldu. Konyaspor santrafor mevkiinde Yatabare ile sahaya çıktı, cezasını tamamlayan Skubic’te sada olan isimlerdendi.

Hem Konyaspor, hem de Ankaragücü bu hafta müsabakayı kaybetmemek istiyordu. Konyaspor kazanıp üst gruba yaklaşmak isterken, Ankaragücü alt tarafla bağlantısını koparmak amacındaydı.

Müsabakanın başlama düdüğü ile birlikte sahada kora kor ve üst düzey bir mücadeleye şahit olduk. Konyaspor ilk yarıda oyunu kontrol eden ve rakip kalede daha çok gol şansı arayan takım oldu. Açıkçası uzun haftalardır, Konyaspor’u bu kadar organize ve istekli görmemiştik. Konyaspor yakaladığı fırsatları gole çeviremeyince maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarının başında roller biraz değişti, bastıran gol arayan ve hatta maçta ilk pozisyonunu 50. dakikada bulabilen Ankaragücü direğe takıldı, pozisyonlar buldu. Ankaragücü’nün baskısı yalnızca 10 dakika sürdü, sonrasında Konyaspor yine kontrolü eline aldı. Son 15 dakika ise iki takımda oyun disiplininden koptu ve sahada oyuncular doğaçlama bir oyun oynanmaya başladı.  Müsabaka boyunca gol izlemedik, iki takımda sahadan birer puanla ayrıldı.

Haftalar sonra Konyaspor’un mücadelesi ve oynanan oyun memnun etti, Konyaspor’da en büyük sorun santrafor. Bu kadar çok pozisyon üretebildiğiniz bir deplasmanda kazanamıyorsanız sahada forma giyen santraforu sorgulamak gerekir. Benim her zaman bir iddiam var, santraforunuz yoksa stoperinizi 9 numara oynatabilirsiniz. Yatabare ve Jahovic yerine Uğur veya selim o bölgede oynasa Konyaspor’un daha fazla puanı olurdu.

Konyaspor için normal şartlarda Ankara’da 1 puan kazanması güzel sonuç ancak, 9 haftadır kazanamama serisi 10 maça çıktı bu açıdan kaybedilen 2 puan büyük zarar. Konyaspor bu sezon kadro anlamında büyük şanssızlıklar yaşadı, sakatlar, cezalar ve hakem hataları. Ankara’da Konyaspor’un yine verilmeyen bir penaltısı var. Diğer takımlar 10-15 dakikalık videolarla TFF’ye başvuruyor, Konyaspor 90 dakikalık bir kaseti kolaylıkla hazırlayabilir…

Konyaspor haftaya Konya’da Galatasaray’ı konuk edecek, Aykut Kocaman’ın Konya’da Galatasaray’a şansı pek tutmuyor. O maçın havası her kes için çok farklı olacak, temennimiz Konyaspor’un 10 haftalık galibiyet hasretine önümüzdeki hafta Konya’da son vermesi. Bugün oynanan oyun bize umut verdi, sahada son 15 dakika hariç ne yaptığını bilen kaliteli bir ekip görüntüsü vardı.

Ankara’da kazanılan 1 puan her şeye rağmen kazanç, kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin. Yatabare ve Jahovic’i sorguluyoruz, bu oyuncuları transfer eden yöneticinin halen Konyaspor yönetiminde olması gerçekten çok üzücü. Umarım Hilmi Kulluk, yeni sezona hazırlanırken, takımda yapacağı değişikliklerle birlikte yönetim içindeki futbol adamı müsveddelerini ve onları oraya taşıyan zihniyete de bir neşter vuracaktır. Konyaspor’a dışarıdan hükmetmeye çalışan zihniyet son iki sezonda Konyaspor’un sırtına çok büyük kambur oldu.

Gerçekten çok yazık…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR