Furkan Bozoğlu

Furkan Bozoğlu

4’TE 5

4’TE 5

Torku Konyaspor’un ligdeki 4. haftada karşılaştığı Kayseri Erciyesspor mücadelesi öncesinde çevremdeki arkadaşlarım ve ben bu maçın dışarıdan bakıldığında Yeşil Beyazlılar’a,  rahat oyunla üç puanın gelebileceğini konuşmuştuk.

Kayseri Erciyesspor, ligde bu sezon kümede kalma savaşı verecek takımlardan birisi tahminlerime göre. Ama geçen geceki maçta ilk yarıda çok kötü, ikinci yarıda kendine gelmiş bir oyun ortaya kondu.

Aynı durum Torku Konyaspor’un tersine işledi. İlk yarıda atağa kalkan, üç puan için çaba sarfeden bir takım vardı fakat ikinci yarıda az pozisyona giren, gol yememe mücadelesi veren bir Torku Konyaspor’u seyrettik.

Maçta kendisini hissettiremeyen oyuncular beni kızdırdı açıkçası. Ömer Ali istenilenin üzerinde bir performans göstermeli. Teknik ve hız anlamında yüksek bir potansiyele sahip genç bir oyuncunun böyle maçlarda hele ki hücum hattında çok çok etkili olması gerek. Umarım önümüzdeki maçlarda beklediğim performansın üzerine çıkar.

Mehmet Güven, Torku Konyaspor’un lig başladığından beri orta sahasının bel kemiği görevini üstlenen isimlerinden birisi fakat bu maçta beklenileni yerine getiremedi. Maç anında ayağına kaç kere top değdi hatırlamıyorum.

Bu oyuncuların yanında tabi ki oynadığı futbolla göz dolduran Mehmet Uslu’yu da satırlarıma eklemek istiyorum. Kayseri Erciyesspor maçında, Bir sol bek olmasına rağmen hem kendi mevkiinde hem hücum hattında hem defansta çok iyi bir maç çıkardı. Çizgiden çıkardığı şut gol olsaydı, bu yazıyı daha moralsiz bir şekilde yazabilirdim. Gerçekten tebrik ediyorum.

Torku Konyaspor, ikinci yarıdaki çok iyi olmayan futboluna rağmen bir puana sahip olması, tüm maçlara özgüvenle çıkması ve gerçekten kümede kalmaya değil de üst sıralara çıkmak için çabalaması takımın iyi bir ivme çizdiğinin göstergesi diyorum.

Yeşil Beyazlılar’ın ligin 4. Haftasında 5 puana sahip olması, Teknik heyetin, Antrenörlerin ve futbolcuların bu sezon önemli işler çıkaracağının göstergesi. Her şeye rağmen iyidir 4’TE 5.

-FUTBOL’DA NE ZAMAN MÜTEVAZİ OLURUZ?

- Maç içerisinde iki de bir yere düşüp hakem tarafından oyunun durdurulmasını istemediğimiz zaman futbolda mütevazi oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Furkan Bozoğlu Arşivi
SON YAZILAR