Abdullah Akif Solak

Abdullah Akif Solak

Anadolu’nun ‘Arslan’ zaferi

Anadolu’nun ‘Arslan’ zaferi

Cumartesi günü Ankara, Anadolu Basını için önemli bir seçime ev sahipliği yaptı. Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği seçimleri büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Bu seçim Anadolu Basını için oldukça önemliydi. Neden önemliydi? Türkiye’de yıllarca Anadolu Basını sesini duyuramadı. Ulusal Basın gücünü tüm Türkiye’de gösterirken, yerel Anadolu basını varlığını hissettiremiyordu. Bu konuda hükümetlerin politikaları da etkili oldu. Ancak son yıllarda Anadolu Basını hükümetin de desteğiyle, işlevini daha artırmaya başladı. Olması gereken buydu elbette. Bir ülkede demokrasiden bahsediyorsak, yerel basının da adını kaybetmemesi gerekiyor.

Bu anlamda Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği seçimi, Anadolu basınının sesini duyurması için önemliydi. Haftalardır adaylar bu seçimlere hazırlandı. Anadolu medyası bu seçimlerin sonucunu merakla bekledi. Neticede oylama yapıldı ve toplam 1058 oy kullanıldı. İç Anadolu Bölgesi’nden Selçuklu Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan 578, Karadeniz Bölgesi’nden Şevket Erzen 559, Marmara Bölgesi’nden Mehmet Nuri Kolaylı 566 oy alarak Basın İlan Kurumu’nda Anadolu gazetelerini temsil edecek 3 isim belirlenmiş oldu.

Tabi burada Konya’yı ilgilendiren ve Konya’nın daha çok üstünde duracağı isim Selçuklu Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan. Çünkü Arslan Konya ve hatta Türkiye’de önemli bir isim. Hem gazetecilik mesleği adına hem de Anadolu basınının geldiği noktadaki emeği büyük. Çünkü Mustafa Arslan 2 dönemdir Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi olarak, Basın İlan Kurumu’nda Anadolu’nun sesi olmuştu. Anadolu basını Arslan’ın bu 2 dönemde geçen süre zarfında başarılarını görmüş olacak ki yeniden teveccüh gösterip Arslan’ı seçtiler. Aslında bu konuda diyecek fazla da bir şey yok. Başarılı insan her zaman tercih nedenidir. Mustafa Arslan ağabeyimizi kutlar, yeni dönemde başarılı işlere imza atmasını temenni ederiz. Allah utandırmasın. Sevgi, saygı ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Akif Solak Arşivi
SON YAZILAR