Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Ankaragücü ilaç oldu

Ankaragücü ilaç oldu

Süper ligde ilk yarının sonu yaklaşıyor, Konyaspor lige puan olarak iyi başlamasına rağmen son 5 haftayı galip gelemeden tamamlamıştı. Rıza Çalımbay ile kan uyuşmazlığı yaşayan Konyaspor, Ankaragücü karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıktı.

Ben kendi adıma maçtan önce Konyaspor’un, Ankaragücü’nü elini kolunu sallaya sallaya yeneceğini düşünüyordu.Ankaragücü İsmail Kartal ile haddini bilerek oynayan bir ekip, Ankaragücü Konya’ya 3 haftadır kazanan ekip olarak geldi.

Ankaragücü içerde dışarda iyi savunma yapıp kontrataklarla gol arayan bir takım. Ankaragücü takım savunmasını iyi yapıyordu ama Erdem, Yalçın, Kone, Pinto savunmada çok fazla bireysel hata yapan oyuncular. Ankaragücü takımında pivot santrafor yok ve özellikle orta alandan kaptıkları toplar ve hızlı hücumla az pozisyona girip girdiği pozisyonu gole çevirme yüzdesi yüksek bir takım.

Hal böyle olunca Diagne ve Uğur gibi çabuk 2 stoperi olan Konyaspor karşısında Ankaragücü’nün pozisyon üretmesi olanak dışıydı. Erdem-Fofana eşleşmesinde de Fofana’nın maçın yıldızı olacağını düşünüyordum.

Konyaspor’lu oyuncular maçın başından itibaren çok sıkıntı yaşamadan bol bol pozisyon buldular, daha maçın ilk yarısında 4-5 gol olacak müsabakanın ilk yarısından gol sesi çıkmadı. İkinci yarının başında Ankaragücü Konyaspor’u biraz zorlar gibi oldu ama Ankaragücü maç başından beri Konyalı oyuncuların yapamadığını yaptı ve kendi kalesine attığı gol ile geri düştü. Daha sonra Miloseviç’in getirdiği topta Fofana maçı bitirdi.

Bu maçta da Konyasporlu Diagne ve Ferhat sakatlandı, bu maçta da özellikle 80 den sonra Konyaspor tamamen oyundan düştü. 2 pozisyonda  Jahovic yere yatıp kalkmak bilmedi. Maçın son bölümünde oyuna giren Selim sakatlandı.

Bazen Rıza Çalımbay’ın Konyaspor’u sabote etmek için görevde kaldığını düşünmeden edemiyorum.

Konyaspor, düşündüğüm gibi Ankaragücü’nü elini kolunu sallaya sallaya mağlup etti. Konyaspor, milli ara sonrası Galatasaray deplasmanına, tarihinde ilk Galatasaray deplasman galibiyeti için gidecek. Konyaspor’un bu sefer bunu başaracak gücü fazlasıyla var.

Maç sonu bir arkadaş Rıza efendiye soruyor eleştiriler hakkında ne düşünüyorsun diye, hoca da diyor ki;  ‘’Bana haksızlık yapıldığını düşünüyorum’’

Ben kendi adıma Rıza hocayı eleştirmeyi bıraktım, zira üzerine çizik attım. Hoca Konyaspor’un bünyesine uymadığı gibi tüm takımı sakatladı. Geçen bir gazeteci arkadaşımın dediği gibi. Konyaspor eşofmanı giyip beden dersine çıkan çocuklar gibi çalışıyor.

Tüm takım iyi antrenman yapmadığından sakat. Ben şimdi bu bilinçsiz adamın neyini eleştireyim. Ankaragücü’nü izledik. Ankaragücü önceki gün kazanmış olsa ligde 3. sıraya yerleşecekti. Ankaragücü’nün 19 puan toplayabildiği ligde Konyaspor bünyesine uygun bir hocayla kaç puan toplardı acaba…

Konyaspor bu hafta kazandı ve hafta sonu Konya’da oynanacak İsveç maçı için lige ara verildi Konyaspor moralli ve 15 günlük ara sakat oyunculara ilaç gibi gelecek. Bu takım bu kondisyon ile ligi tamamlayamaz yazıktır günahtır. Bu oyuncular en azından kondisyon anlamında bilinçli bir ekibe teslim edilmelidir. Yönetim madem bu Konyaspor’u bu Rıza’ya mahkum etti, ben bu konuda büyük vebal altında olduklarını düşünüyorum.

Bu takıma dışardan kondisyoner getirmek şarttır. Böyle kaliteli bir kadronun sakatlık sebebiyle ziyan olması gelecekte telafisi mümkün olmayan sıkıntılar doğurur, benden söylemesi…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR