Doç. Dr. Ömer Akdağ

Doç. Dr. Ömer Akdağ

ASKER

ASKER

26 Ağustos 1071 tarihinde Alperenlerin en yiğidi Sultan Alparslan Malazgirt harbine başlamadan önce askerlerine yaptığı konuşmanın bir bölümünde şunları söylüyordu;

“Düşmanımız kalabalık, kal’aları muhkem ise de; onların sizin gibi gaza meydanlarında pişmiş, şehit olma aşkıyla yanan mücahitlerin ilk hücumuna dahi dayanamayacağını bilirim. Zira onlar vatanlarını değil, hayatlarını kurtarma derdinde olan birtakım korkaklardan başka bir şey değildirler!

Sizler ise hayatın gelip geçen bir gölge olduğunu, asıl şerefin Allah yolunda cihad ederek can vermek olduğunu hakkıyla bilen yiğitlersiniz!

İşte bu sultanınız, Allah-u Teâla’nın şerefli ismiyle adımını gaza meydanına atıyor. Ben şu kılıcı tutan elim takatten kesilinceye kadar çarpışacağım!

Dinini, vatanını, sultanını seven ardımca gelsin!"

Anadolu’yu Müslüman Türk milletine vatan yapan Sultan Alparslan böyle söylüyordu….

Aradan yıllar geçtikten sonra aynı milletin yönetimine talip olan bir siyasi partinin başkanı devlete karşı Molotof kokteyl kullanan “çapulcuları” savunuyor ve onların önünde yürüyeceğini söylüyor.

Devletin polisine taş atan, esnafın dükkânlarını yakan ve devlet malına zarar veren kandırılmış gençleri ikaz etmesi gerekirken onları tahrik eden bir siyasi parti başkanını protesto ediyoruz…

Yüzüne maske takarak belediye otobüsünü ateşe veren, kandırılmış gençleri kışkırtan siyasi parti başkanı Molotof kokteyl atanların önünde yürüyeceğini söyleyince, onu dinleyen partililer “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde tempo tutuyorlar.

Bunların iç dünyasını anlamak mümkün değil…

Müesses nizamı tahrip edenleri alkışlamakla nasıl M. Kemal’in “askeri” oluyorlar?

Yüzünü gizleyerek vatandaşların malına, canına ve kamuya zarar verenleri “cesaretlendirmek” hangi anlayışın ürünü?

BİZ TÜRK MİLLETİNİN ASKERİYİZ.

BİZ, YIKAN DEĞİL İNŞA EDEN BİR KÜLTÜRE MENSUBUZ…

Türk milletinin askerlerinin oluşturduğu orduya peygamber ocağı denir. Peygamber ocağındaki neferlerinin her birine “Mehmetçik” denir.

Mehmetçik vatanını yakmaz..

Mehmetçik halkına zarar vermez.

Mehmetçik gücünü kalbindeki imanından alır ve milletinin askeridir.

YİĞİT İNSAN CESUR OLUR VE YÜZÜNÜ KAPATMAZ.

ALPERENLER YA OLDUĞU GİBİ GÖRÜNÜR YA DA GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ OLUR. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Ömer Akdağ Arşivi

YAZI

02 Ocak 2017 Pazartesi 09:01

DUA

19 Aralık 2016 Pazartesi 09:04
SON YAZILAR