Büşra Gülşah İyikan

Büşra Gülşah İyikan

Bahar Mutluluğu

Bahar Mutluluğu

Yalancı bile olsa bahar geldiğinde, mutluluk haricinde bir problem yoktur. Baharın gelişi demek, değişimin, yenilenmenin gelişi, neşenin bizlere göz kırpması demek!

Tabiatın değişimi ile başlayıp vücudumuza ve kişiliğimize yayılan mutluluğun sebebidir bahar.

Tabiatın bize verdiği en güzel doğal ruh hali değiştiricisidir aslında. Mutluluğumuzu, enerjimizi ve öz farkındalığımızı artırır.

Kalın kıyafetlerden kurtulup, ince kıyafetlere geçmek daha rahat ve daha özgür hissetmemizi sağlar.

Koyu renk kıyafetlerden, renkli kıyafetlere geçmek ise ayrı bir mutluluk sebebidir her birimiz için.

Baharın gelişi ile her taraf rengarenk çiçekler ile donanır. Meyve dalları, ağaçlar ve kır çiçekleri önce tomurcuklandı sonra pıtırcık çiçeklerini açmaya başlar. Sabah erken saatlerde dallarında ötüşen kuş sesleri arasında renk renk ağaçları izlemek ve bahara hoş geldin demek bir başka keyif verir insana.

Biz insanoğlu da öyleyiz ve baharla yenileniriz. Kışın üzerimize sinen ağırlıktan ve miskinliğinden kurtulmak istercesine atarız kendimizi sokaklara. Park ve bahçelere .

Bir simit alırsın bir lokma sen bir lokma martılar ve deniz yolculuğun boyunca arkadaşın olur martılar. Karşı kıyıya geçtiğinde karışırsın kalabalığa, kendinle aynı düşünce ile bahara koşan insanların arasına. Belki saatlerce yürümek, kuşlara yem atmak, etrafta kuşları yakalamaya çalışan minik çocukları izlemektir mutluluk. Temiz hava da yürürken içine çektiğin oksijeni hissetmektir derinden ve cesurca kollarını hava açıp bir çocuk gibi neşelenmektir mutluluk. Yanından geçerken taş duvarın arasından başını güneşe uzatan minik bir kır çiçeğidir umut  Çiçeği, böceği, hayvanları ve insanları ile tabiat ana bir bütündür ve el ele bahara hoş geldin demektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Gülşah İyikan Arşivi
SON YAZILAR