Ali Kaya

Ali Kaya

Ben AK Partiliyim Ama

Ben AK Partiliyim Ama

Son günler de sıkça duymaya başladığımız ve sürekli pompalanan ve AK Parti tabanından olduğunu söyleyen bir takım kişilerin “Ben AK Partiliyim ama bu sefer oy vermeyeceğim.” gibi söylemlerin sosyal medya da sıkça görmekteyiz. Diğer taraftan AK Parti’den Belediye Başkan aday adayı olmuş fakat aday gösterilmeyince başka partilerden veya bağımsız olarak Belediye Başkan adaylığını ilan etmiş kişilerin yaptıkları açıklamalarda benzer özellik göstermesi yani “Ben AK Partiliyim ama seçilirsem tekrar AK Partiye geçeceğim.” gibi söylemlerin aslında AK Parti tabanından oy almak için türetilmiş kelimeler ve algı yaratmaya yönelik söylemler  olduğunu belirtmek isterim.

Son üç ay içerisinde bulunduğu bölge de ilçe de AK Parti’den Belediye Başkan aday adaylık başvurusu yapan çoğu aday adayı kişiler ile sohbet etme imkanı buldum. Hepsinin ortak özelliklerinden en önemlisi istisnasız  dava arkadaşım yoldaşım Başkanım Reisim diyerek Erdoğan’a olan sevgi ve muhabbetleri (en azından bize öyle lanse ediliyor olabilir) bu durum ilgimi çekmedi değil fakat aklımızda bir beyin fırtınası yaparak bu kişi aday olsa idi taban da  daha fazla karşılığı olur muydu   gibi sorular aklımıza geldi fakat bu gibi  düşüncelerimiz de aday adayının Liderim,  Başkanım,  yol arkadaşım  dediği Sayın Erdoğan’ın partisinden bir koltuk için vazgeçtiklerini de görerek  yerel siyasetçilerinin Belediye Başkanlığı için nasıl geniş çaplı  entrikalar  çevirerek oyunlar kurarak amaca ulaşmak için başka bir partiye geçebildiğini görmek davasına samimiyetini ve Erdoğan'a olan saygı ve hürmetini göstermiş oldular. Şimdi herkesin aklın da o aday olsa idi daha iyi hizmet eder gibi soruların sorulması ve AK Partinin tabanında bir kayma ihtimalini ortaya çıkarmaktadır. Daha önceki yazılarımız da Yerelin kazananı BBP ve İYİ parti mi olacak başlıklı yazımız da özellikle BBP’sinin oy oranını artıracağı ve  bu oyların AK Parti küskünleri kızgınları veya kırgınlarının artıracağını söylemiştim çünkü “Ben AK Partiliyim ama” diye başlayarak konuşan kişilerin bahanesi de hazır;  Belediye Başkan adayını beğenmedi meclis üye listesine giremedi gibi bahaneler ile parti değiştirmek zorunda kaldıklarını belirtmekteler. Yerel seçimlere hızla yaklaşırken AK partili olduğunu söyleyen başka partiden aday olmuş kişiler bu söylemi tutar mı  tutmaz mı onu 31 Mart akşamı öğreneceğiz.

Geçtiğimiz günlerde Hdp eş başkanının yaptığı bir konuşma da Kürdistan’da biz kazanacağız batıda da Cumhur İttifakı’nın AK Parti ve MHP’nin oy kaybetmesini sağlayacağız ve 2021’de erken seçim zarureti ortaya çıkıştır açıklamalarını  esefle dinledim. Neden olmasın Cumhur İttifakı’nın büyük ortağı AK Parti tabanının son yıllar da görülmemiş bir kıskaça alınmasına Erdoğan tamam AK Parti olmaz söylemleri ile Ak Parti tabanına yönelik algı yapılması Erdoğan’ı yerel seçimler de köşeye sıkıştırıp Erken genel seçim yapmaya zorlayarak Genel seçimler de AK Parti ve Erdoğan’ı bitirme amacı güttüğünü sezinlemekteyiz. Evet bu dönem muhalefetin yerel seçimler de sloganı “Ben AK Partiliyim ama” ile AK parti tabanını gizliden gizliye Erdoğan aleyhtarı yapma girişimi olacak gibi görünmektedir.

Muhalefet partilerinin yerel de sürekli işledikleri Diktatör Erdoğan ve AK Parti tabanına yönelik  Ben AK Partiliyim Ama söylemleri karşısın da  Cumhur İttifakı’nın alacağı tavır bellidir. AK Parti tabanını yerel seçimler de  memnun edecek oy toplayacak   belediye başkan adayları değil yine Sayın Erdoğan olacaktır. Yani Sayın Erdoğan yerel seçimlerin ana lokomotifi olacaktır.

SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR