Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

BU HAKEMLE YILDIZIMIZ "BARIŞ"MAYACAK!

BU HAKEMLE YILDIZIMIZ "BARIŞ"MAYACAK!

Sayısal derslerde başarılı olan insanlar halk gözünde her zaman zeki olarak görülmüştür. Tıpçılar, mimarlar ve mühendisler bunların başında gelmektedir. Bu yönden düşündüğümüzde bir inşaat mühendisinin de zeki ve gözü açık olması beklenir.

Size çok tanıdık bir inşaat mühendisinden bahsedeceğim. Hani pazar günü öğle saatlerinde maç izlerken adını sürekli "saygıyla(!)" andığımız hakem var ya işte onun asıl mesleği inşaat mühendisliği.

"FİFA" Kokartlı hakemimiz Trabzonlu. Şimdi niye bu adamın şeceresini çıkarıyorsun diyeceksiniz.

Aslından buna net bir cevap veremeyeceğim. Sadece anlamaya çalıştığım bir nokta var. Düşme potasından uzaklaşmak isteyen bir takımla 11 aydır deplasman galibiyeti görmeyen bir takımın 6 puan değerindeki maçını yöneten hakemin, mahalle maçı yönetiyormuşçasına görmezden geldiği pozisyonlar canımızı sıktı.

Bir hakem bir penaltıyı es geçerek düdük çalmaz, birkaç futbolcu itiraz eder, sonra yatışır anlarım. Bu hakem ikinci penaltıyı da vermezse futbolcularla birlikte taraftarlar da büyük itiraza kalkışır ve bu hakem için yakışık almaz.

Ama tamı tamına üç tane yüzde yüzlük penaltıyı vermemek için nasıl bir ruh haline sahip olunur inanın ben de kestiremiyorum. Yahu arkadaş Torku Konyaspor ile mi bir derdin var yoksa Konya'yla mı? Bunların dışında tek bir seçenek kalıyor o da hakemin Balıkesir'in oyuncağı olması. Bu da imkansız denecek bir ihtimal. Dört büyükler diye tabir edilen takımların hakemleri ellerinde oynattığı günümüzde diğer takımlar başaramaz bunu.

Tamam Torku Konyaspor ile problemin olduğu anlaşıldı. Penaltıların hiçbirini vermedin. Ama futboldan az buçuk anlayan insanın bile bariz kırmızı kart olarak gördüğü pozisyonu sen FİFA Kokartınla nasıl göremedin akıl sır ermiyor.

Ek işiniz olan hakemliğinizi bitirecek bariz hatalar yapmayın Allah aşkına.

Bu maçta dikkatimi çeken diğer nokta ise bir hakemin yardımcılarını da nasıl kendi gibi olanlardan seçtiğini fark ettim. 3 değil 5 değil 6 tane hakemin gözü önünde yaşanan olayların hiçbirine düdük çalınmıyorsa bu işin içinde bir iş vardır.

Siz dua edin Torku Konyaspor tek golle de olsa o maçtan galip geldi. Bu kadar hatalarla dolu maçtan mağlup ayrılan taraf eğer Torku Konyaspor olsaydı deplasmana giden 1000 civarı arma sevdalısı o hakemi taraftar otobüsüyle Konya'ya kadar getirir cezasını burada verirdi.

Torku Konyaspor’un almış olduğu bu galibiyet sıcak bir zemine dökülen soğuk su ferahlığı verdi. İç sahada kritik Eskişehirspor maçını kazanan Torku Konyaspor Balıkesir deplasmanından da 3 puanla dönerek rahatlamanın eşiğine geldi. Bu hafta oynanacak Sivasspor ve haftayaki Kayseri Erciyesspor maçları belki de yeşil beyazlılar adına sezonun kaderini belirleyecek.

İç saha dış saha fark etmeksizin takımını yalnız bırakmayan Torku Konyaspor taraftarının Sivasspor maçında da yerini alacağından şüphem yok. Kazansak da kaybetsek de bizler stadımızı doldurarak diğer takımlara örnek olmaya devam edelim.

facebook.com/huseyinkyncl

twitter.com/huseyinkyncl

instagram.com/huseyinkyncl

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR