Büşra Aksakbağı Ay

Büşra Aksakbağı Ay

Cumhurbaşkanlığı Yarışı..

Cumhurbaşkanlığı Yarışı..

CHP sonunda çıkaracakları adayı belirledi. CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oldu.. Öfkeli ve hitabeti iyi..

Sürpriz bir isim demişlerdi fakat en çok beklenen isimlerden birisi aday gösterildi. İnce, CHP Genel Başkanlığına aday olmuş fakat partisinde ki delegeler DEVAM deyip Kılıçdaroğlu'nu tercih etmişti. Şimdi ise kendi partilerini yönetebileceğine inanmadıkları bir ismi ülke yönetmesi için aday gösterdiler. Partinin başına geçme ama ülkenin başına geç dediler. E bu halk sormaz mı bu adam ülke yönetecek kadar iyiydi de partinin başına neden layık görmediniz? Türkiye'yi yönetmek, CHP'yi yönetmekten daha mı kolay?

Bunun yanında ise İnce'nin adaylığı CHP'li seçmeni oldukça heyecanlandırdı. Bundan çıkarılacak sonuç; partilinin beğenmediği, seçmenin ise bir o kadar istediği bir aday Muharrem İnce.. Bu da şu soruyu doğuruyor; halk bu kadar isterken partide ki delegeler İnce'yi neden istemedi?

Kemal Kılıçdaroğlu bir taşla iki kuş vurdu. Muharrem İnce cumhurbaşkanı adaylığı ile artık milletvekili değil. Kılıçdaroğlu kendisi için tehlike oluşturabilecek bir etkenden kurtuldu diyebiliriz. Bunun yanında seçim kaybedildiği takdirde sorumluluğu tek başına yüklenmeyecek.

Peki, Genel Başkan olduğu halde Kemal Kılıçdaroğlu neden aday olmadı? Cevabı basit.. Milletvekili olarak kalmaya devam edecek. Seçimi kaybetmediği için Genel Başkanlığı tehlikeye girmeyecek. Böylece Kemal Kılıçdaroğlu koltuğunu her şekilde garanti altına almış olacak..

Güzel strateji.. Fakat CHP Genel Başkanlığı'nın, Cumhurbaşkanı adayı olma cesareti gösterenin hakkı olduğunu düşünüyorum.

Ben Muharrem İnce’nin, Recep Tayyip Erdoğan karşısında fazla şansı olduğunu düşünmüyorum. Malumunuz Muharrem İnce, her seçim Erdoğan'a kaybeden Kılıçdaroğlu ile girdiği seçimde kaybetmiştir. Yine de kısa bir beyin fırtınası yapalım. CHP’nin oyu yüzde 25 civarında. Ak Parti'ye olan tepki oyları ve kararsız seçmen etkisiyle yüzde 40 bile olsa kazanma ihtimali yok.  Bu şekilde ilk turda Meral Akşener'i devre dışı bırakacak. İkinci turda da Erdoğan'a kaybedecektir.

İnce'nin adaylığından en çok etkilenecek olan isim Meral Akşener. İlk turda İnce, Meral Akşener'i baya geride bırakacak. Bir de CHP'den demokrasi için diyerek transfer edilen 15 milletvekili tekrar CHP'ye döndü. Demokrasiye ayrılan sürenin sonuna gelindi sanırım. 

Hapishaneden aday olan, 6-8 Ekim olaylarında teröristleri sokağa çıkmaya davet ederek, 52 vatandaşımızın ölümüne neden olan, PKK'nın siyasi ayağı, HDP'nin Genel Başkanı Selahattin Demirtaş şüphesiz mağdur edebiyatı ile seçim sloganı üretecektir. YERSEN.

Tamam mı, devam mı?

Recep Tayyip Erdoğan; "Milletimiz tamam derse kenara çekiliriz" ifadelerini kullandıktan hemen sonra Twitter'da "T A M A M" hashtag açıldı. Muhalif kesim seçim kazanmış gibi sevinmeye başladı. Muhalefetin en büyük sorunu da bu zaten.. Twitteri Türkiye'nin dinamiklerinden zannetmek. Twitter gündemine göre gündem belirlemek.. Üstelik bunu defalarca hayal kırıklığı ile tecrübe ettiler. Oysa biraz Anadolu'ya baksalar idi bu kervanın yıllardır nasıl yürüdüğünü belki anlarlardı.. Sanal iktidarlık ile teselli olmak daha kolay..

Tamam diyen cepheye bakalım;

İP Genel Başkanı Meral Akşener.. CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Saadet Partisi Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fethullahçı Terör Örgütünün en büyük isimlerinden Akın İpek ve PKK..

İbretlik bir tablo..

Gelelim seçim vaatlerine;

Recep Tayyip Erdoğan; dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına gireceğiz.

Muharrem İnce; Sarayı satacağız.

Meral Akşener; Devlete ait uçakları satacağız.

Temel Karamollaoğlu; Yatırımları durduracağız.

Karar Aziz Milletin..

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Aksakbağı Ay Arşivi
SON YAZILAR