Doç. Dr. Erdal Arslan

Doç. Dr. Erdal Arslan

Dünya Gündemi “Bağla Bir Birine”

Dünya Gündemi “Bağla Bir Birine”

Önceki gün ABD’ye giden Yunan Dışişleri Bakanı Panos Kammenos, ABD’nin Dışişleri Bakanı James Mattis ile yaptığı görüşmede; ABD’den Yunanistan’da Larissa, Volos ve Alexandropuli (Dedeağaç) bölgelerinde bir Askeri Üs kurmasını talep etti. Ayrıca Yunanistan’ın kendisini ABD’nin stratejik ortağı ve müttefiki olarak gördüğünü, bunun için de ABD’nin askerlerini Yunanistan’da bulundurmasını çok arzuladıklarını söyledi.

Sözde solcu, yenilikçi, reformcu Yunanistan yönetimine bir bakın hele. Önce AB’nin, şimdi de ABD’nin koynuna giriyor.

Kaşıkçı olayı ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde bizzat Veliaht Prens Selman, basın önünde, buyurun gelin Konsolosluğumuzda incelemenizi yapın derken; yetkililerimizin, Luminol maddesi (Ki bu madde Kan izleriyle kimyasal tepkimeye giren özel kimyasaldır) ve kızıl ötesi ışık kullanarak arama yapacağını öğrenince, çağrıyı unutarak halâ ekiplerimize arama izni vermedi.

Neden acaba, yoksa içerde vahşice parçalandı da sağa sola sıçrayan kanları boya ile yok edemediniz mi?

Dün ABD’li New York Times gazetesi, Cemal Kaşıkçı’yla ilgili yeni bir iddiaya yer verdi ve Kaşıkçının konsolosluk binasında kayıplara karıştığı gün, Türkiye’ye gelen 15 kişilik ekibin içinde bir otopsi uzmanı olduğunu ve bu ekibin Kaşıkçı cinayeti sonrası cesedi parçalara ayırmak için özel bir kemik testeresi getirdiğini öne sürdü.

Sen bu kadar ayrıntıyı nasıl bilebiliyorsun bakalım, önce onu açıkla? Senin gazetende köşe yazarlığı yapan şahıs parçalanırken, senin 3 gün önce yaptırdığın röportajı yayına hazırlıyor olman tesadüf mü? Hiç değil.

Washington Post gazetesi ise ABD istihbaratının dinlemelerine göre; Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın birtakım vaatlerle Suudi Arabistan’a dönmesinin sağlanması ve ardından da tutuklanmasını emrettiği iddiasını yazdı. 

Yani diyor ki; Salman’a senin aslında ne dediğinin kayıtları elimde var. Gerekeni yap, yoksa asıl ses kayıtlarını açıklarız, haberin olsun. Ödemeni yap, bak geciktirdin taksitini diyor.

Yine dün ABD Başkanı Donald Trump Fox News’a demeç verirken, Kaşıkçı konusunda ne olduğunu öğrenmek zorundayım. Suudi gazetecinin kaybolmasını yakından takip ediyoruz. Biz de soruşturmaya dâhil olduk. Durumdan hiç memnun değilim. Böyle bir şeyin, bir gazetecinin ya da herhangi bir kimsenin başına gelmesine izin veremeyiz. Sonuna kadar gideceğiz. Kimin yaptığını bulacağız. ABD olmadan Suudi Arabistan olmaz. Onları korumak için milyarlar harcadık.

Trump, her zamanki gibi işini yapıyor. İş başına geldi geleli Suudların 1Trilyon dolarına çöktü ama hala doymuyor, doymayacak ta. Bunu tüm dünya anladı ama Toy Prens anlamadı. Adam Mafya…

Yine dün Adana Havalimanında Suudi Arabistan’a ait kargo uçağında yapılan aramada; 14 milyon TL değerinde olduğu düşünülen uyuşturucu hap ele geçirildi.

E artık kafada yapamayacaklar, bundan sonra akılları başlarına gelir de dost düşman ayırt edebilirler belki.

Çin ve Türkiye’den sonra geçen hafta da Hindistan Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alımı anlaşması imzaladı. Trump ne mi yaptı? Hindistan da görecek, Siz de göreceksiniz dedi gazeteciye.

Gördüğünüz gibi daha çok para lazım bu Trump’a. Bizim sözde islâm ülkeleri bir akıllansa, iş tamam ama dur bakalım ne olacak?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Erdal Arslan Arşivi
SON YAZILAR