Ali Kaya

Ali Kaya

Efendi değil hizmetkâr

Efendi değil hizmetkâr

Bu günkü yazımda biraz kendimden, biraz ülkemden ve biraz da dünya siyasetinden bahsetmek istiyorum. Gezi olaylarına gelinceye kadar siyasetle çoğunlukla sadece izleyici, gözlemleyici ve eleştirel bir bakış açısında olan bir tutum içinde kendi dünyamda yaşayıp giderken gezi ayaklanmasında gezicilerin ülkemi yöneten siyasi iktidardan isteklerini öğrenince yani ağaç bahanesi ile 3.köprü , 3. Havalimanı, Nükleer santral gibi projelerin durdurulmasını istediklerini öğrenince kendi çapımda kendi belleğimde ülkemin birliği ve bütünlüğü için siyasi iktidarın yanında yer alma ihtiyacı duydum, çünkü benim ülkemin Başbakanını veya Cumhurbaşkanını batı istemiyorsa bu siyasi iktidar ülkeme hizmet ediyor mantığı ile İlk iş olarak kendimi bu büyük siyasi örgüte Ak partiye üye olarak başladım ve ilk genel seçimlerde Milletvekilliği aday adaylığına başvuru yaptım .

Neden ? Çünkü batının istemediği lider memleketimizin hayrına çalıştığı için istenmediğini biliyordum. Benim siyasi felsefemde ülkeme hizmet eden liderlerin hakkında Amerika, İngiltere, Fransa veya Almanya yani batı medeniyeti dediğimiz Avrupa ve Amerika gibi büyük devletlerin iyi yönetiyor, iyi lider demesi her zaman aklımda, bu liderlerin Batının çıkarlarına hizmet ediyor gibi bir algı oluşturmasına sebep oluyordu.

 Sayın Erdoğan’ın Belediye başkanlığı döneminde Milli eğitim bakanlığının onayladığı bir şiirden dolayı mahkum edilmesi ve sonrasında Davos’ta ‘’one munite’’ dediği zamandan beridir zaten sempati duyduğum Recep Tayyip Erdoğan’ın lider kişiliği ile hem orta doğu, hem balkanlar, hem Orta Asya’da sevilen bir lidere bizim millet ve ümmet olarak ihtiyacımız vardı ve o lider Erdoğan’dı ve gereken desteği şükür ki milletimiz her daim eksiltmeden verdi ve bende kendi çapımda böyle bir yol izleyerek bu millete hizmetkar olmak için siyaset yapmaya başladım .

Ezelden beridir hür yaşamış İslam’ın bayraktarlığını yaparak şereflenmiş bu milletin ve ümmetin özlem duyduğu güçlü Türkiye her nasılsa bir şekilde önü kesilerek darbelerle enerjisi kesilmiş, muhtıralarla gündemi değiştirilerek 3. Dünya ülkesi olmaktan kurtulamamış ve kabuğunu kırarak ümmetin özlem duyduğu lider ülke pozisyonunu alamamış veya almasına engel olunmuş bir ülke olmaktan kurtulamamıştır. Ancak Ak parti iktidara gelince durum tamamen tersine dönmüş ve bu saydıklarımızı sırasıyla yapmaya başlamıştır.

Bunu söylemek için çok sebebimiz var batılı devletlerin bize karşı iki yüzlü politikaları ve yıllardır ülkemizin gündemini oluşturan PKK terörü , Paralel yapı ve bazı siyasi partilerin işbirliği bu ülkenin geçmiş dönemlere duydukları özlemin göstergesidir. Sol bir terör örgütü ile sözde İslami çizgideki paralel yapının nasıl kol kola girerek ülke yönetimine karşı birlik kurmalarını nasıl izah edebiliriz ki.

Yada TBMM de bir siyasi parti milletine şikayet etmesi gereken kendi ülkesinin iktidarını nasıl Batıya gidip şikayet edebilir ki bunun izahını nasıl yapacağız. Dahası eski Türkiye’de efendi olma siyasetinin bittiği ve millete hizmetkar olma siyasetinin başladığı yeni bir dönem var ve bunu hazmedemeyen dış ve iç güçler var. Ben iktidarımız (Ak parti) doğru yoldadır ülkeme hizmet ediyor diyerek izah edebiliyorum.

Geçenlerde Amerika dış siyasetine yön veren siyasi bir dergide kaleme alınan makalede Sayın Erdoğan ve Türkiye’yi eleştiren bir tutum olması ve kendilerince Türkiye’nin uçuruma sürüklendiğini terör, dış siyaset ve bölünmeyle karşı karşıya olduğunu yazmaları bizim yine doğru yolda olduğumuzun göstergesidir.

Yazıda Sayın Erdoğan için ‘’başta ABD ve Ortadoğu ile Avrupa ve Türkiye için tehlikeli şahıs’’ diyerek yazdığı yazıdan gerçekten mutlu oldum. Erdoğan’ı ve Ak parti iktidarını devirebilmek için türlü oyunlara başvurmaları ve makalelerinde dahi başarısızlıkla suçlamalarının sebebi Erdoğanın Batının çıkarlarına ters düştüğü içindir. Demek ki liderimiz Erdoğan ve Ak parti iktidarları Amerika veya batının çıkarlarına değil Türkiye’nin ve ümmetin çıkarlarına hizmet ediyor. Ne demişti Sayın Erdoğan ‘’Biz millete efendi değil hizmetkar olmaya geldik.’’ Ve dediğini yapıyor. Hizmetkar oluyor. SAYGILARIMLA.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR