İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Eksikler varken İsmail Kartal’ı eleştirmek haksızlık!

Eksikler varken İsmail Kartal’ı eleştirmek haksızlık!

3 İstanbul takımına karşı bu sezon alınan galibiyetler kesinlikle tesadüf değildir. Diğer takımlara karşı da kaybedilen ancak oyun anlamına bakıldığında kazanılması gereken maçlar oldu. 17 haftaya baktığımızda bu maçların neredeyse yarısında Konyaspor, ilk 11’i çıkarmakta zorlandı. Kadroyu teknik ekipten ziyade doktorlar oluşturdu. Bütün bunlara rağmen genele bakıldığında İsmail Kartal ve ekibinin başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Galatasaray maçını değerlendirecek olursak, 18 yıldır rakibe karşı üstünlük kuramayan ve psikolojik olarak üstünlük anlamında favori gösterilmeyen bir Konyaspor’un rakibine karşı 4-3 galip gelmesi muhteşem bir başarı öyküsüdür.

Skubic ve Ghuilerme’nin son haftalarda artan performansları Jevtovic’in istikrarlı oyunu, defansın her geçen gün daha uyumlu oyunu Konyaspor’u bu sezon daha iyi bir konumu beklediğini gösteriyor.

İsmail Kartal’a görev verildiğinde böyle bir durumu önceden kestirmek mümkün değildi. Günler geçtikçe, maçları izleyerek İsmail hocanın karakterini, oyun anlayışını daha yakından tanıma imkanı buldum. Özellikle kazanılan maçlarda rakibi iyi analiz etmesini takdirle karşılamak gerekiyor.

Kadro eksik iken ve sakatlıklar çokken kaybedilen puanlarda İsmail hocayı da eleştirmenin yersiz olduğunu düşünenlerdenim… Mevcut kısıtlı kadro ile başarılı mı yoksa başarısız mı diye değerlendirmek hocaya haksızlık olur.

Diğer konulara da değinecek olursak, Erdon konusunda 1 hafta önceden “devre arasında gönderilmesi düğşünülüyor” denmişti. Ancak Erdon dünkü maçta takım doğru oynadığında neleri yapabileceğini gösterdi. Erdon’a yapılan ağır eleştirilerin de haksız olduğunu düşünüyorum. Genç oyunculara karşı çok sabırsızız. Hemen yıldız olmalarını, gol atmalarını sahaya çıktıklarında Messi olmalarını bekliyoruz. Ancak gençler oynadıkça tecrübe kazanırlar ve oynadıkça daha çok verimli olurlar.

Sakatlıkların bir an önce sonra ermesini ve artık Konyaspor’un tam kadro ile neler yapabileceğini görmek istiyorum. Bir galibiyetle şampiyon olunmaz, bir mağlubiyet de sizi ligden düşürmez. Lig uzun bir maraton ve daima üst sıralarda olmakta fayda var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR