Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Emekler heba olacak, paralar çöpe gidecek!

Emekler heba olacak, paralar çöpe gidecek!

2012 yılının temmuz ayında Konyaspor’un transfer cezası sona ermişti fakat kulübün ayakta kalması transfer tahtasını açması, transfer yapabilmesi ve futbolculara lisans çıkarabilmesi için ciddi bir maddi kaynağa ihtiyaç vardı. Konyaspor ya destek bulacak ya da kapısına kilit vurulacaktı.

O günün Konya valisi Aydın Nezih Doğan’ın makamında Konyaspor masaya yatırıldı, Konyaspor yönetimi ve şehrin ileri gelenleri görüşlerini beyan etti.

Toplantıda bir kesim, Konyaspor’u; Kayserispor, Göztepe, Malatyaspor ve bugünlerde Gaziantepspor gibi kaderiyle baş başa bırakıp Torku Şekerspor’u Süper Lig’e taşımayı önerdi. Torku Şekerspor Süper Lig’e taşınacak ve adı bir şekilde Konyaspor yapılacaktı.

Aydın Nezih Doğan ve birkaç kişi bu olaya şiddetle karşı çıktı. Toplantının sonunda Recep Konuk Konyaspor’a destek olmaya söz verdi ve Recep Konuk’un sağladığı destekle Konyaspor ayakta kaldı. Konyaspor’un adı Torku Konyaspor oldu, Recep Konuk Şekerspor’un gözde isimleri Ömer Ali ve İshak’ı da Konyaspor’a verdi. Karşılığında yıllarca emek verilen, amatör kümeden 2. Lige taşınan Şekerspor da artık Konyaspor’un bünyesindeydi ve adı Anadolu Selçukspor oldu.

Konya Şeker sırtında kambur gördüğü futbol takımını Konyaspor’a verirken Süper Lig’e uzanan takımın sponsoru oldu ve Konyaspor adının önüne ismini verdi. Alan içinde, satan içinde kazançlı bir alışveriş olmuştu.

Konyaspor 2012’de zor günlerinde bu alışveriş ile ayakta kaldı ve o sezon play-off şampiyonu oldu. Konyaspor o günden beri Anadolu Selçukspor’u finanse ediyor. Ömer Ali ve İshak’tan sonra Konyaspor oradan hiç oyuncu kazanamadı. Pişsinler tecrübe kazansınlar diye Anadolu Selçukspor’a gönderilen oyuncular hiçbir zaman Konyaspor’a gelip forma bulamadı. Azıcık Halil İbrahim Sönmez ucundan kıyısından Vedat Bora onların da hali ortada.

Anadolu Selçukspor gibi 2. Lig’de takım bulmak kolay değil, Konya bu takımın kıymetini hiç bilemedi. Anadolu Selçukspor acemi ellerde Per perişan olurken olan Konyaspor Kulübünün milyonlarına oldu.

Üzülmemek elde değil, Anadolu Selçukspor adım adım 3. Lig’e gidiyor. Yıllardır verilen emek bir çırpıda heba olup gidecek. Özellikle bu sezon yapılan planlama hataları 2. Ligi amatör küme sanan idareciler pilot takım dediğimiz Anadolu Selçukspor’un sonunu hazırladı. Çıkmadık candan ümit kesilmez ama pilot takımın hali harap.

Konya futbolu bu takımı kaybederse çok şey kaybeder, bu takım çok daha verimli kullanılabilir.

2. Lig’in sona ermesine 7 hafta var, henüz geç değil Konya bir olup destek verirse bu takım bulunduğu ligde kalabilir. Abdurrahman hocanın işi çok zor ama imkânsız değil.

Konyaspor, pilot takımı için çok büyük bedeller ödedi, bu bedellerin zayi olmasına gönlümüz elvermiyor.

Azıcık gayret…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR