İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

EY KONYASPOR RUHU, BİZİ DUYUYORSAN SES VER!

EY KONYASPOR RUHU, BİZİ DUYUYORSAN SES VER!

Rakibine yenilmek ayıp değildir. Futbol bu, rakibin senden daha iyi oynayabilir ve maçı kazanabilir. Hatalarını görür, bir sonraki maça daha iyi çıkarsın. Kaybettiğin maçı telafi edersin. Ama rakibin oyunu karşısında ezilmek ayıptır. 
Futbolda bir tabir vardır ya, “Yenildik ama ezilmedik” diye… Konyaspor son maçlarda hem yeniliyor, hem de oyun anlamında eziliyor. Oynanan kötü futbol ile Süper lig seviyesinde bir takım görüntüsü vermiyor. Bunu sadece son maçlardaki performanslara bağlı olarak söyleyebilirim. Genel anlamda asla değil.

Maç kazanılır, kaybedilir… Ama mücadele ruhu kaybedildiğinde artık kaybetmeye mahkumsundur. Konyasporlu oyuncuların mücadele ruhunu kaybettiğini düşünüyorum. Bunu geri kazanmaları da bir hayli zor olacak. 

Bence artık mücadele ruhunu kaybeden oyunculara bir mesaj verilmeli! 19 yaşındaki oyuncularla maçlara çıkılmalı, 17 yaşındaki gençlere şans verilmeli! Abileri artık formalarının garanti olduğunu bilmemeli! 

Takım içerisinde yardımlaşma da saha içerisinde azaldı. Önceden pası verip, tekrar pas almak için boşa kaçan futbolcular, şimdi “top benden gitsin de nereye giderse gitsin” tavırları sergiliyor. Konyaspor o yüzden çok pas yapan bir takımken, pas yapamayan bir takım haline dönüştü. 

Yeşil beyazlı takım, içinde bulunduğu bu durumdan elbette ki çıkacaktır. Ama çıkmak için de kötü gidişata sebep olan, mücadele ruhunu kaybetmiş, sahada futbolcu olduğunu hatırlamayan isimleri değiştirmek, farklı isimlere yönlenmek gerekir. 

Takım oyununda saha içerisinde 2 oyuncunun formunda ya da gününde olmaması, bütün taktik anlayışı bozuyor. Bireysel oyunlarda ise yetenekli oyuncuların formdaysa sana maç kazandırabiliyor. Ama o zaman da tek bir futbolcunun ayağına bakıyorsun.

Takımı tekrar havaya sokacak, mücadelesi ile takım arkadaşlarına itici güç etkisi oluşturacak futbolcuların tercih edilmesi bu zamanda daha doğru olur diye düşünüyorum. Ama inanın aklıma kimse gelmiyor. Kadronun tamamını düşündüm, tekrar düşündüm. Kimseyi yazamadım. 

Konyaspor’un üzerindeki ölü toprağını bir an önce atması gerekiyor. Futbolcuların da kendilerine olan güvenlerini hatırlamaları şart!

Uzun vadede güzel günlerin geleceği beklentimi hiç bir zaman kaybetmedim. Bu geminin kaptanı Aykut hocaya güvenim de hep üst seviyede oldu. Sorunlar çözülecek ama çözülürken önemli olan kırılanların, dökülenlerin az sayıda olması ve can yakacak hale dönüşmemesi!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR