İsmail Koç

İsmail Koç

Fatih Hocam adaletini yitirme!

Fatih Hocam adaletini yitirme!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosunu açıkladı. Fatih Terim A Milli takım kadrosuna aldığı oyuncular kadar, kadroya dâhil etmediği oyuncular konusunda da oldukça tartışılacağa benziyor.

Kadroda ligi 3. sırada bitiren, ligin ikinci yarısında en çok puan toplayan ve sadece 8 gol yemiş Torku Konyaspor'dan hiç bir futbolcuya yer vermedi. Kadrodaki oyunculara göz attığınızda bir art niyet aramamak elde değil.

Fatih Terim’in özellikle kaleci tercihleri tam bir facia…

Küme düşmüş bir takımın kalecisini Fransa’ya götüreceksiniz ancak bu sezon müthiş bir performans gösteren, taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan ligin en az gol yiyen, en başarılı kelecilerinden Serkan Kırıntılı’yı görmezden geleceksiniz.

Bu nasıl adalet?

Adaletsizce yapılan bu tercihler oyuncuların Fatih Terim’e olan güvenini sarsmayacak mı? Kamuoyu vicdanını en önemlisi de kendi vicdanınızı rahatsız etmeyecek mi?

A Milli takımın Fransa’ya gitmesinde Konya kilit bir rol oynadı. Fatih Terim ve öğrencilerinin tam nakavt olmak üzere oldukları bir anda şaha kaldıran, şehriyle, stadıyla, taraftarıyla Konya’dır. Kimse kusura bakmasın bu konuda öyle mütevazı olmaya gerek yok.

Böyle bir ortamda Fatih Terim’in Torku Konyaspor futbolcularını görmezden gelmesi kabul edilemez. Kimse Fatih Terim Milli Takımlar direktörüdür, şahsi kararıdır gibi bahanelerin arkasına sığınmasın. Fatih Terim kendisini Fransa’ya gönderen Konya’ya büyük ayıp etmiş, Konyalının kalbini kırmıştır.

Konya artık tam anlamıyla bir futbol şehri…

Bunu stadıyla, taraftarıyla, yönetimiyle ve oyuncusuyla çok rahat bir biçimde görebilirsiniz. Torku Konyaspor’a verilen haksız tribün kapatma cezasını taraftarlar müthiş bir şekilde kırmadan, dökmeden, kimseye zarar vermeden nasıl protesto edilebileceğini Türkiye’ye göstermiş oldu.

Torku Konyaspor yönetimini de bu noktada tebrik etmek gerekiyor. Her ne kadar bazı kesimler tarafından eleştirilse de verdikleri bilet kararları noktasında tam bir büyük takım refleksi gösterdiler. Zaten bu bilet kararına tepki gösterenlerinde ulusal basındaki Beşiktaşlılar ve “içimizdeki İrlandalılar” olduğunu görebilirsiniz.

Haksız yere verilen tribün kapatma cezası verilirken ve bilet fiyatlarının yüksek olduğu gerekçesiyle Torku Konyaspor’a ulusal basında yüklenilirken son olarak da Milli takımlara adaletsiz bir şekilde Torku Konyaspor’un çağırılmadığı bir ortamda Konya’nın evladı, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’dan bu şehir bir destek beklerdi.

Torku Konyaspor için 2015-2016 Hasan Doğan sezonu rüya gibi geçti.

66 puan, lig üçüncülüğü ve UEFA Avrupa Ligine grup aşamasından doğrudan katılma hakkı elde edilmesi…

Bu sezon Aykut Kocaman ve öğrencileri için ne söylesek az gelir. Muhteşem geçen sezonda tüm Konya’yı gururlandırdılar. Yeni sezona Konyaspor Atiker sponsorluğunda daha büyük başarıları hedefleyerek başlayacak. Artık şehirde çıta yükseldi. Öyle küçük başarılar bu şehri kesmez. O muhteşem taraftar daha büyük başarılar bekliyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR