Fazlı Kartal

Fazlı Kartal

Her Şey Çok Güzel Olacak (!)

Her Şey Çok Güzel Olacak (!)

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul seçimlerinde kullandığı sloganı fetullahçı firari Emre Uslu'nun ilk olarak 17-25 Aralık darbe kalkışmasından yaklaşık 12 gün önce kullanmıştı. Uslu'nun bu tweetinde "Her şey çok güzel olacak. AK yüzler KARA yüzler açığa çıkacak. Yetim hakkı yiyenlerin burunlarından fitil fitil gelecek..." dediği ortaya çıkmıştı. Bu slogan bile kara yüzlerin kim olduğunu göstermiyor mu? Ekrem İmamoğlu bu sloganı İstanbul seçimlerinde kullandı. Bu slogan çerçevesinde yeni projeler, yeni atılımlar yapılacağını söylemişti CHP ve Ekrem İmamoğlu. Ancak seçimlerde inada verilen oylar neticesinde Ekrem İmamoğlu İstanbul halkının oyları ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz aldığı kararlar ve icraatlar ile yeni projeler, atılımlar yapmak yerine tam bir CHP zihniyeti ile var olan projeleri durdurma ve yıkma kararı aldı. İstanbul için her şeyi gün geçtikçe çileye dönüştürmeye başladılar. Her geçen gün İstanbul halkının yaşamını zorlaştıran kararların altına imza attılar. Seçimler sırasında verdikleri vaatlerin hepsini tek tek unuttular. Beceriksiz ve liyakatsiz bir yönetim ile belediyenin öz gelirlerini yok ettiler. Öyle ki belediyenin gelirleri sadece merkezi yönetimden gelen gelirler oluşturur hale geldi. Yani 2018 yılında merkezi yönetimden gelen kaynak belediye gelirlerinin %32’sini oluştururken bu oran 2021 yılında %80’ni geçti. Seçimlere giderken yeteri kadar planlamaları ve programları yoktu. Çünkü kendileri de seçimleri kazanacaklarına ihtimal vermedikleri için yeteri kadar fizibilite bile yapmadılar. İstanbul’un ve İstanbullunun dertlerini sadece göstermelik dinlediler. Dinledikten sonra bu dertlerin çözümünü düşünmek çaresi nedir diye araştırmak yerine unuttular. Doğal olarak da koltuğa oturunca neye uğradıklarını şaşırdılar.

Gün geçtikçe her şey güzel olması gerekirken, her şey çok daha kötüye gitmesine neden oldular. Böylece İstanbullular için çile ile dolu bir İstanbul yaşamı başladı. Şimdi buradan tek tek sorunları yazmayacağım. Çilenin zirvesini İETT Otobüslerinin ulaşımda ki problemler oluşturmaktadır. Say say bitmez… Kamuya hizmet etmesi için seçilen Sayın Ekrem İmamoğlu, sırf Ak Parti Hükümeti yaptığı için Başakşehir Şehir Hastanesi’nin yollarını bile yapmadı. Metro için açılan temelleri betonla doldurdu. İstanbul’da sel felaketi yaşanırken felaketle mücadele eden Belediye çalışanlarının yanında olması gerekirken Sayın Ekrem İmamoğlu Bodrum’da tatil yapmayı tercih etti.

Huylu huyundan vazgeçmez bizim çok güzel özlü sözlerimizden biridir. Bu özlü sözümüz bugünlerde tamda Ekrem İmamoğlu için söylenmiş gibi. Öyle ki meteoroloji uzmanlarının günler öncesinden uyarmasına rağmen kendisi görevlilerin başında olup onlarla birlikte halkın çilesini hafifletebilmek için çalışan bir başkan olmasını beklerdi İstanbullular. Ancak o bir balıkçı restoranında yemek yemeyi tercih etti. Onunla da yetinmeyerek belediyenin kar temizleme ekipleri ise harıl harıl İmamoğlu’nun yemek yediği restoranın önünü temizlediler. Çünkü oradan çıkacak olan bir başkan vardı. İstanbul halkı felaketler yaşarken İmamoğlu’nun Basın Danışmanı Murat Ongun’da aynı başkanı gibi vatandaş çileyi yaşarken o İsviçre’ye tatile gider.

İstanbul Büyükşehir Belediyesini borç batağına batırdılar. Chp kendi başkanının iş bilmezliğini kapatabilmek için devletimize iftiralar atmakta. Öyle ki teknik nedenli yaşanan doğalgaz kesintisini İran’a borçlu olduğumuz için kesinti yaşandığı yalanını ortaya attılar. Sırf gündemden İstanbul’da yaşanan çileyi düşürebilmek adına. Ancak herkes yaşanılanları, kimin ne yaptığını ve neler yapması gerekirken yapmadıklarını çok iyi görüyor.

Can Ataklı’nın sosyal medya üzerinden felaketler karşısında Ekrem İmamoğlu yaptıkları ve yapmadıkları hakkında söylediği her kelime sonuna kadar doğru. Kısacası doğru söz karşısında akan sular durur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fazlı Kartal Arşivi
SON YAZILAR