Bayram Sürekli

Bayram Sürekli

İmam Hatiplinin cevabı

İmam Hatiplinin cevabı

Tarihin seyrinde toplumlara yol gösterip, sosyo-kültürel hayatın önemli evrelerinde medeniyet hamurunun yoğurulmasında önemli görevler üstlenmiş toplumun mihenk taşını oluşturan kurumlarımız olagelmiştir. Ciddi toplumsal değişimlerin tecrübe edildiği günümüzde yaşanan değer krizlerine ve belirsizliklere, inançsızlık girdabına düşmüş genç nesillere ülkemiz adına çözüm sunabilecek yapılar arasında yine İmam Hatip Okullarımız ön plana çıkmaktadır. Bu okullarda okutulan dini ve akademik müfredat birçok İslam ülkesi için rol model olmuştur. Bu okullarımız tarihte olduğu gibi bugün ve gelecekte de medeniyetimizin özünü oluşturan Türk-İslam medeniyetinin dünyaya yansıması olarak önemli görevler üstlenecektir.

Tarihte Sultan Alparslan’ın emriyle kurulan nizamiye medreselerinden başlayarak Selçuklu-Osmanlı medeniyetinin eğitim ruhunu içselleştirmiş nitekim Cumhuriyet döneminde de tevhidi tedrisat kanunundan aldığı hukuksal alt yapısıyla gelenekle moderniteyi aynı pota buluşturmuş, birçok İslam ülkesine rol model olmuş İmam Hatip Liselerimiz bugün İslam ülkelerinin rol model aldığı okullar haline gelmiştir. Bu okullarımız kurulduğu günden bu yana milletimizin teveccühünü kazanmış toplum olarak sahiplenilmiş ve nitekim sayılarının artırılması için her türlü fedakârlık milletimizce gösterilmiştir.

Yıllarca imam hatip okullarının açılmasının, gelişmesinin ve büyümesinin önünde bir korkuluk gibi duran yasakçı zihniyet, milletin imam hatip okullarına olan teveccühünden rahatsız olmaya maalesef devam ediyor. Ülkede kutuplaşmayı her zaman imam hatip okulları üzerinden yapmaya çalışmaları alışılmış bir durum. Ancak son zamanlarda İmam Hatip okullarının akademik alandaki başarısı kimilerini oldukça rahatsız etmiş olacak ki kirli zihniyetlerini yine bu okullar üzerinden kusmaya çalışıyorlar. Buldukları her fırsatta kendilerine uzatılan her mikrofona önce İmam Hatip Okullarına ve mensuplarına hakaretle başlayan bir azgın azınlık oluştu. Sanatta kaybettikleri itibarı bu okullara hakaret ederek kazanmaya çalışmaları, toplumun sinir uçlarını kaşıyarak kendilerine taraftar toplama gayretleri beyhude bir çabanın ürünüdür.

Konserlerinde sapkınca hareketler yapan, şehvet masalarına meze olan ve sapkınların bayrağı olan LGBT bayrağını açıp “Beğenmeyenler gitsin” diye LGBT savunuculuğunu en üst düzeye çıkararak sapkınlığın bayraktarlığını yapan sözde sanatçının geçmişi başarılarla dolu bu milletin özünden çıkmış Anadolu irfanının mayası İmam Hatiplilere sapık demesi komik ötesi bir durumdur.

LGBT’yi savunan siz! Teşhirci olan siz! Her türlü çirkinliği ar damarı patlatırcasına ortalığa saçan siz! Sapık olan biz öyle mi? Hadi oradan! Lut kavminin çocuklarıyız diye nara atıp pankart açanların Lut Peygamberin taraftarlarına söz söylemeye hakkı yoktur. Kendilerine sapkın kavimleri örnek alanların Hz. Yusuf’un iffetini örnek alanlara söz söylemeye hakkı yoktur.

Bahçesinde Kuran sesi eksik olmayan bu okullardan hiçbir zaman sapık da çıkmamıştır hain de çıkmamıştır. Bu okulların mensupları zaman zaman öz yurdunda garipsin öz vatanında parya muamelesi görse de gayret ve tevekkülü bırakmadan taşıdığı misyondan bir adım geri adım atmadan İlâyı kelimetullah davasına sahip çıkacaktır. Çünkü bu okulların mezunları, mensupları ve gönüldaşları kendilerine rehber olarak Kuranı Kerimi önder olarak da peygamber efendimizi almışlardır. Aramızdaki en büyük fark da buradan gelmektedir. Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bayram Sürekli Arşivi
SON YAZILAR