İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Kayseri’de Mucize Gerçekleşti

Kayseri’de Mucize Gerçekleşti

Konyaspor’un eksik çıktığı Kayserispor deplasmanında zorluk yaşayacağı ilk 11 açıklandıktan sonra belliydi. As oyunculardan yoksun Kayseri’ye giden Konyaspor’un tutunacak tek dalı mücadele gücü yüksek olan oyunculardan kurulu olmasıydı.

Hamle oyuncularının da olmaması Konyaspor için bütün olumsuzlukları beraberinde getirdi.

Covid 19 vakaları birçok takımın başına bela! Ancak sakatlıkların bu kadar çok olması ciddi anlamda kabul edilebilir bir durum değil. Bu futbolcuların neden bu kadar çok sakatlandığının araştırılması lazım. Ya da futbolcular kendilerine bakmıyorlar mı? Düşüncesi ortaya çıkıyor. Veya antrenmanların ağırlığı futbolcuların daha çok sakatlanmalarına sebep oluyor. Veya kondisyon anlamında eksikliklerden kaynaklı da olabilir. Neredeyse 10 oyuncunun sakat olması çok normal olmayan bir durum!

Maçı değerlendirecek olursak ilk yarıda verilen basit bir penaltı sonucu geriye düştü Konyaspor! Ali Palabıyık pozisyonu yoğun itirazlara rağmen izlemedi. Mevcut kadroya göre en iyisini yapmaya çalışan Konyaspor, geriye düştükten sonra Kayserispor 10 kişi kaldı. Rakibin eksilmesinden sonra daha fazla yüklenmeye çalışan yeşil beyazlılar, son paslarda hata yapınca 75. dakikaya kadar pozisyon üretmekte zorlandı. 76. dakikada Levan, kaçırdığı pozisyonda sol ayaklı olmasına rağmen sağ ayakla topa vurunca saçma sapan bir vuruş ortaya çıktı. Boş kaleye topu gönderememesi daha zordu. Zoru başardı.

88.dakikada Amir’e müdahale sonucu kazanılan  penaltıyı gole çeviren Konyaspor maçı 1-1’e getirdi.  Maçı bırakmayan ve son ana kadar pes etmeyen Konyaspor son dakikada Jevtovic ile hayati önem taşıyan bir gol buldu. Eksiklere ve tüm olumsuzluklara rağmen deplasmandan 3 puan alan Konyaspor, Sivasspor yenilgisini az da olsa affettirdi. Sivasspor maçı da kazanılmış olsaydı, şu an Konyaspor’un puanı 21’e yükselmiş ve daha farklı şeyler konuşuyor olacaktık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR