Senan Kazımoğlu

Senan Kazımoğlu

Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez

Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez

İkinci Karabağ Savaşı, 10 Kasımda imzalanan anlaşma neticesinde, Azerbaycan’ın kesin zaferiyle bitti. Bizden toplam olarak 5 yılda koparılan toprakları biz, 44 günde geri aldık. Hem de destansı bir zaferle…

Bu şanlı zaferi yazan Azerbaycan askeridir. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de dediği gibi, Azerbaycan Ordusunun bu zafer, 21. yüzyıl savaş tarihine altın harflerle yazılacak bir galibiyettir. 

Ara-sıra, zaman buldukça, kanı ve canı pahasına bu destanı yazan kahramanlarımızı, ya, o destanı beraber yazdıkları silah arkadaşlarından, ya da ebeveynlerinden dinliyorum. Duygulanmamak elde değil, kahramanlarımız vatan, millet, bayrak ve din uğruna gözlerini bile kırpmadan şehadete yürümüşler. İnanıyorum ki, daha çok uzun yıllar, o, kahramanlarımızın cesaret ve mertlikleri dilden dile, nesilden nesile aktarılacaktır. Allah hepsinden razı olsun.

Bütün şehitler azizdir. Bugün Karabağ’da, bayrağımızın dalgalandığı her karış toprağı, o şehitlerimize borçluyuz. Ancak, bu şehitler içersinde birisi var ki, kanı kanımdan, canı canımdan olan öz be öz amcam oğlu Emin Kazımov’dur. Yaşıt olduğumuz için Emin ve ikiz kardeşi Emil ile beraber büyüdük. Cesareti, çevikliyi ve hiçbir zorluktan korkmadan en öne atılması, daha çocukken onda gördüğümüz özelliklerdendi. Emin, vatani görevini çok daha önce yapsa da 5 yıl önce yeniden sözleşmeli er olarak orduya katıldı. Eğitimlerinin ardına havan topçusu olarak göreve başladı. Görev yaptığı 5 yıl süre zarfında, tatbikatlardaki başarılarından dolayı defalarca taktir ve taltif edildi. Hatta, askeri kabiliyetlerinden dolayı silah arkadaşları onu “Canavar” yani “Kurt” diye çağırıyorlarmış.

27 Eylül sabahı, savaş başlayınca, hemen amcamı arayıp helallik istemiş ve yine çocukken olduğu gibi en öne sıralar atılmış. Aynı gün içersinde de şehadet haberini aldık. Onun son anlarına tanıklık eden silah arkadaşları, Emin’in ağır yaralanmasına rağmen, “ben iyiyim, beni merak etmeyin, siz ilerleyin” dediğini söylüyorlar.

 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in 15 Aralık 2020 tarihindeki kararıyla Emin Kazımov, Azerbaycan toprak bütünlüğünün sağlanması yolundaki savaşa katılması ve askeri vazifesinin icrası zamanı görevini şerefle yaptığı için ölümünden sonra “Vatan Uğrunda” madalyasıyla taltif edilmiştir.

Bu yazı özelde amcam oğlu adına olsa da genelde tüm şehitlerimiz adınadır. Allah vatan, millet, bayrak ve din için can alıp, can veren tüm şehitlerimize rahmet eylesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Senan Kazımoğlu Arşivi
SON YAZILAR