Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konya şampiyonluk istiyor

Konya şampiyonluk istiyor

Futbolu seven taraftar kazanmayı çok sever, bir de transferi... Lig 34 maçlık bir maraton, arada kupa maçları oluyor falan ama transfer dönemi olsun ya da olmasın taraftarın gözü hep transferde olur.

Süper ligde ara transfer dönemi sona erdi, ligde en az sirkülasyon yaşayan takımlardan biri Konyaspor oldu. Vedat Bora ve Moke takımdan ayrılırken, Musa Araz son şans olarak Afyonspor'a kiraya verildi. Sol bek Zuta ise takıma katılan yeni oyuncu oldu. Konyaspor'da ligin geri kalan 2 maçında Erdon kadroda oldu ancak yabancı kontenjanı nedeniyle bu oyuncunun durumu henüz netleşmedi.

Konyaspor'un sol tarafta problemleri vardı, en azında Konyaspor'un sol tarafı sağ tarafı kadar iyi çalışmıyordu. Zuta bir nebze olsun o bölgeye nefes aldıracak gibi gözüküyor. Ben halen sol önde istenen, arzu edilen seviyede etkili olamayacağına inanıyorum. Çok büyük hedefler için Konyaspor'un sol önde etkili bir oyuncuya ihtiyacı var. Tabi bu konuda yaz dönemini beklemek gerekiyor. Konyaspor mevcut kadrosuna iyi bir sol ön oyuncusu kattığı zaman bu ligin en önemli şampiyonluk adayı takımı olacak...

Konyaspor ligin 13. haftasında Aykut Kocaman'ı takımın başına getirdi. Aykut Kocaman normal şartlarda sakin ve durağan bir insandır, hedef sorduğunuzda hep yuvarlak cevaplar verir tabi Türkiye'nin ve bizim tanıdığımız Aykut Kocaman böyleydi. 13. hafta itibariyle Konya'ya gelen Aykut Kocaman hepimizi şaşırttı ve Konyaspor'un hedefinin ligin tepesi olduğunu söyledi, bununla yetinmeyen Aykut hoca devre arası kampında bu sezon Konyaspor'un ligde ikinci olup şampiyonlar liginde ön eleme oynamak istediğini söyledi. Hocanın bu hırsı şehri de harekete geçirdi. Antalyaspor maçı öncesi yapılan koreografi Konyaspor'un ciddiyetini herkese gösterdi.

Ben sezon başından beri Konyaspor'un kadro kalitesinin çok yüksek olduğunu beyan eden biriyim, ben bile ikinciliği ağzıma alamıyordum ancak Aykut hoca takımına çok güveniyor ve hedefe doğru şimdilik doğru şekilde yürüyorlar. Konyaspor ligin ikinci yarısında ikide iki yaptı ve bu hafta Bursa'ya üçte üç yapmak için gidecek.

Bursaspor git-gelleri olan bir takım, Konyaspor Aykut Kocaman ile ne yaptığını bilen ve oyun istikrarı olan bir takım. Bursa'da Konyaspor'un avantajları var ve puan kazanmak çok zor değil. Konyaspor, Bursa'da üçte üç yaparsa önü açılacak ve ligin tepesi için yerini sağlamlaştıracak. Şehirde yeni ve büyük hedefler için ciddi bir enerji oluştu, pazartesi gecesi Bursa'da ve ligin geri kalan kısmında Konyaspor taraftarından yeni şov bekliyoruz.

Konyaspor'un önü açık, birlikte çok büyük işler başarabiliriz. Hiç birimiz hepimiz kadar güçlü değiliz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR