Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konyaspor’un yakasından düş!

Konyaspor’un yakasından düş!

Konyaspor 2012-2013 sezonu başında Torku ile sponsorluk anlaşması imzalar ve adı Torku Konyaspor olur. Konya şeker Konyaspor kulübüne ciddi katkı sağlamıştır ve misyonu sona ermiştir. Torku ile 2015-2016 sezonunda sözleşmesi sona eren Konyaspor yeni sponsor arayışına başlar.

Dönemin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu o dönem bu konuda ciddi katkı sağlar ve Atiker grubuna bu konuda elini taşın altına koyması konusunda telkinde bulunur.

Atiker şirketler grubu bu konuda duyarsız kalmaz ve Konyaspor kulübüne sponsor olmayı kabul eder…

Sözleşme süreci çok sancılı geçer, Atiker grubu sözleşmeyi imzalamak istemez ama verilmiş bir söz vardır ve içlerine sinmemiş olsa da sözleşme imzalanır. Konunun içindeki hikâye ise son derece manidar ve üzücü…

Atiker grubu, Konyaspor’a sponsor olmayı kabul eder ve Konyaspor Kulübü yöneticileriyle sözleşme detaylarıyla ilgili görüşmek için bir araya geleceklerdir. Atiker Grubu sözleşme için Konyaspor Kulübü yetkililerini bekler ama yöneticiler sözleşme imzalamayı bilmiyor olacaklar ki sözleşme esnasında birden müşavir ve aracı olarak bir reklam şirketi hortlar.

Atiker Grubu şehrin takımına sahip çıkmak için böyle bir sponsorluğu kabul eder, hiç gerek yokken aracı bir kuruma komisyon verilmesi Atiker grubunu üzer ancak Konyaspor Kulübü böyle bir tasarrufta bulunmuştur. Atalarımızın dediği gibi “Dağ başında saksağan, vur beline kazmayı.’’

Bugün geldiğimiz noktada eğer ki Atiker 2 yıllık opsiyonu kullanmak istemez ise bunda gereksiz ve fuzuli olan bu reklam şirketine verilen komisyonun etkisi büyük olacaktır…

Konyaspor bu şehrin markası ve halkın takımıdır, dişinden tırnağından arttırıp, çoluk çocuğun nafakasından kesip te kombine alan gariban Konyaspor taraftarını düşününce, asalak gibi Konyaspor Kulübüne yapışan bu reklam şirketine haksız ve gereksiz yere verilen bu komisyon kabul edilebilir bir durum değildir.

Konyaspor maddi açıdan pek çok kulübe göre çok iyi durumda ancak görünen o ki, bu durum biraz rehavete sebep oluyor. Geçtiğimiz günlerde Konyaspor’un bu sezonu 67 milyon lira borç ile tamamlamasının beklendiği açıklandı.

Konyaspor kulübünün başarılı olması bekleniyor, ekonomik anlamda güçlü olmadan şehirden destek almadan büyük başarılar beklemek hayalcilik olur.

Türkiye ekonomik anlamda sancılı bir süreçten geçiyor, böyle bir ortamda sponsor bulmak çok kolay olmayacaktır. Umut ve temennimiz dün olduğu gibi gelecekte de şehrin kulübe sahip çıkması. Konyaspor bu şehrin çok önemli bir markası, Atiker grubu da bu şehirde pek çok kişiye istihdam sağlıyor, pek çok insan Atiker grubu sayesinde evine ekmek götürüyor.

Malum, ismi lazım olmayan reklam şirketi Konyaspor Kulübünün yakasından düşerse, Atiker sponsorluğu devam ettirir diye umuyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR