Büşra Aksakbağı Ay

Büşra Aksakbağı Ay

Meral Abi’nin Tiyatro Lobisi(!)

Meral Abi’nin Tiyatro Lobisi(!)

Afrin Harerkatı’nda görevli olan askerlere moral olsun diye genci, yaşlısı, kadını, erkeği, ünlüsü herkes karınca kararınca destek olmaya gidiyor. Sanatçılar da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte sınıra Mehmetçiğin yanına gitti.

Bu görüntülerden sonra Kılıçdaroğlu ve Akşener tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu tepki gösterirken sanatçılara “reziller” diyerek hakaret etti. “Şehitlerin sokağından geçin bakalım” dedi..

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasında katıldığım tek nokta şarkı, türkü konusu.. Bu kadar şehit varken o kadar şarkı türkü söylenmesi benim için de hoş bir durum değildi. Fakat hatası, günahı, sevabı ile orada ki niyet askere destekti. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamada samimi olduğuna ise zerre inancım yok. Samimi olsa idi Selahattin Demirtaş’ı hapiste ziyaret ederek teröristlere moral veren CHP’li Öztürk Yılmaz’a da çıkıp böyle efelenirdi. CHP zihniyetine göre; teröristlerin siyasi temsilcisi Demirtaş’ı ziyaret insanlık, ülkenin bekası için teröristle çarpışan Mehmetçiğe ziyaret ise rezillik.. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Mehmetçiğin yanına bir kez olsun gidin de nasıl destek olunurmuş siz gösterin..

Soruyorum Kılıçdaroğlu, partinde böyle terör sevicileri barındırırken bir şehidin evinin önünden geç bakalım…

Gelelim Meral Akşener’e.. Afrin’e Mehmetçiğe desteğe giden sanatçılar için; “Biz iktidar olduğumuzda bu sanatçılara selam vermeyeceğiz” dedi.. FETÖ ağzı ile diktatörü devireceğiz diyerek gelip, daha iktidar hayalinde bile diktatörleşen Akşener’i ibretle izliyoruz.

 

Bu hafta Ankara’daydım.. Tiyatroyu çok severim. Bir oyun var dediler. Ankara’ya adım atar atmaz koştum tiyatro salonuna.. Konusu nedir, oyuncular kimlerdir hiç haberim yok. Tiyatro olsun da ne olursa olsun diyorum. Oyunun başlamasına 10 dakika kala arkadaşlarımdan bir tanesi bu oyunu izlemek için Meral Akşener gelmiş dedi. Salona girdik ve oyun başladı..

Oyunculuklar ortalama.. Abartı bağrış çağırıştan konuşmaların yarısı anlaşılmıyor, kadınlar süper minileri, verdikleri frikikler ve erotik dansları ile teşhir ediliyor.  Yine de sabrettik..

Oyun boyunca yerilen görünmeyen bir apartman yöneticisi var. Bir muhasebeci var Cemal Çılıkdaroğlu her şeye karşı çıkan.. Bir de gayet prezetabl tabiri caizse delikanlı bir kadın var, adı Meral Abi.. Bu tiplemelerden oyunun maksadını anlamışsınızdır ama ben yine de anlatayım..

İşin içine gazeteler de giriyor. Sözcü ve Cumhuriyet hariç tüm gazetelerin satılık olduğunu anlatıp gazeteleri fırlatıyorlar.. Teröristlerin dağda yere sigara izmariti bile atmadığını anlatan, Savcı Selim Kiraz’ı şehit eden teröristlerin tam sayfa güzellemesini yapan, Genel Yayın Yönetmeni vatan hainliğinden Almanya’da kaçak olan gazeteler ülke de okunacak ve dürüst olan tek gazetelermiş. YERSEN.

Oyunun senaristi aynı zamanda oyuncu.. Ve oyunda sürekli muhalif kimlikli bir tiyatro topluluğu olduklarını belirtiyor. Fakat yaklaşık 3 buçuk saat süren oyunda görülen tek şey Meral Akşener propagandası idi. Bunu tüm samimiyetim ve objektifliğimle söylüyorum, hayatımda izlediğim en vasat tiyatro oyunuydu. Ismarlama ile ancak bu kadarını çıkarabilmişler..

Meral Akşener’in neden izlemeye geldiğini anlamaya başlamıştım. Kendi yazdığı oyunu görmek istemiş anlaşılan.. Zaten izleyici olarak bizim dışımızda 2, bilemedin 3 izleyici vardı. Oyun o kadar izlenmiyor ki kendi oyuncularından seyircinin arasına serpiştirmişler.. Tiyatro salonu bir AVM içerisinde. Kirasını siz hesap edin. Oynayan her oyuncu minimum 100 – 150 TL alıyor. Bunun kostümünü vs hesapladığınızda her oyun baya maliyetli oluyor. Bilet 10 lira, seyirci ise 10 kişiyi geçmiyor.. Nereden baksan kurtarmıyor. Ama Akşener sponsorluğunda muhalifiz adı altında harika bir propaganda yapılıyor..

Oyunun sabırla nereye bağlanacağını bekledim. Atatürk’ü yine ortaya atıp popülist söylem üzerinden garanti alkış ile finali yaptılar. Bu ülkede Atatürkçü görünüp Atatürk’ü bu kadar kullanan başka bir güruh var mı acaba?

Olmamış be Meral Abi… Ismarlama ile zorlama tiyatro eseri ortaya koyunca bu kadar oluyor..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Aksakbağı Ay Arşivi
SON YAZILAR