Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Ne paylaştığınıza dikkat edin…

Ne paylaştığınıza dikkat edin…

Bir süredir değinmemiştim medya okuryazarlığı meselesine. Genelde yazılarımın sonunda medya okuryazarlığının önemini vurguluyordum. Bu sefer yazımın başında değinmek istedim.

Medya okuryazarlığı her yaştan bireyler için çok önemlidir…

Bakın önümüzde seçim var. Allah aşkına sosyal medyaya aklı selim olarak bir göz atın. Yahu kelli felli insanlar bile saçma sapan paylaşımları yaymakla meşguller.

Yalan haberler içeren paylaşımları dolaşıma sokanlar bunu kasten yapıyorlar onların işi yalancılık fakat on binlerce, binlerce, yüzlerce insanımız bu paylaşımlara inanıyor ve onlarda dolaşımına destek oluyorlar.

Birkaç nesil maalesef yeni hayatlarına giren sosyal medyanın yalan dolanında kaybolup gitti. Aman her paylaşılana inanmayın diyenlere de pek kulak asmıyorlar. Fakat gelecek nesillerin daha dikkatli olmasını sağlamak elimizde.

Bu seçimden sonra meclisimizde medya okuryazarlığı konusunun ciddi bir şekilde ele alınması en büyük arzumuz.

İletişim meslek kanunu ele alınarak iletişim uzmanlarının kendilerini ilgilendiren alanlarda daha doğru çalışmalar yapmalarının da önü açılmalı.

Kanatları olan bir savaş gemisi fotoğrafını paylaşarak iktidarı öven yahut yerli üretim Togg’ların İtalya’dan geldiğini söyleyenler aslında ne kadar birbirlerinin zıttı gibi görünseler de aynı cehaleti paylaşıyorlar.

Lütfen doğruluğundan emin olmadığınız haberleri paylaşmayınız.

Çok değil beş altı ay önce; "Ak Parti sahaya çıkamaz", "millet iktidara tepkili", "dip dalga geliyor" gibi söylemlerle yeni yeni partilere büyük umutlar bağlayan bir kitle vardı. Bilmem kaçlı masada eşitlik, demokrasi, hepimiz aynı ağırlıktayız felan derken…. Seçimin son düzlüğünde önce logolarından vazgeçtiler, sonra chp çatısında soluğu aldılar. Fakat hala meydanda yoklar (ben en azından Konya için söylüyorum). Ve Ak Parti tüm unsurlarıyla milletin içinde. Deprem bölgesinde, esnaf ziyaretlerinde, ev ziyaretlerinde muhalefeti gören var mı?

Buradan birde şöyle bir soru sorayım… Muhalefet belediyelerinde çalışan biri Ak Parti adaylarıyla seçim çalışmalarında boy gösterse ne olur? Cevabı hepimiz biliyoruz. İşsiz kalır. İstesek de istemesek de şunu bilmeliyiz ki belediyeler de siyasi çalışma alanlarıdır. Her siyasi zihniyet kendi ekibiyle çalışmak ister. Ben buna saygı da duyuyorum. Ak Partili Belediyelerde çalışanlarında başka partilerin adaylarıyla çalışmalarını etik bulmuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR