Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Seçim Notları

Seçim Notları

Senelerdir siyasetin bir şekilde içindeyim. Aktif olarak seçim çalışmalarına katıldım. Bazı seçimlerde aday adaylarının ve adayların iletişim ve tanıtım organizasyonlarını bizzat yürüttüm. Tabi işin bu kadar içinde olunca tüm anketleri, lehte aleyhte tüm haberleri en ince ayrıntısına kadar takip ediyorduk. Hala da o alışkanlıkla hareket ediyorum.

Peki bu minvalde durum ne?

Durumda bir değişiklik yok. Değişen tek şey muhalefetin özellikle sosyal medyada muhalif gençleri ve marjinal tavırlar sergileyebilecek gurupları manipüle ederek konsolide etmeye çalışması. Özellikle bazı hesaplardan Kılıçdaroğlu’nun oy oranını %60 larda göstermeleri cahilliklerinden, iş bilmezliklerinde ya da o anketleri kendi evlerinde yaptıklarından falan değil.

Kasıtlı olarak bunu yapıyorlar…

Hayatı sosyal medyadan ibaret olan. İdeolojisi, hayata bakışı ya da herhangi bir sorgulama anlayışı olmayan çok ciddi bir kitle var. Hedefleri tam olarak o kitle… Son güne kadar o kitleyi biz kesin kazanıyoruza ikna edip kaybettiklerinde çalındı, çırpıldı diye feryat edecekler.

Aklı selimi kaybetmeyelim. Etrafımızda bu anket sonuçlarından bahsedenlere ve özellikle gençlere tatlı dille hayatın gerçeklerini anlatalım. Kendi insanlarımızı kendi geleceğimiz olan gençlerimizi bu art niyetli kitlenin oyuncağı olmaktan kurtaralım.

Ak Parti gelene kadar Türkiye’de kimin iktidar olduğunun batı ve içimizdeki kullanışlı elemanları için bir önemi yoktu. Askeri vesayet, yargı ve bürokrasi kim iktidar olursa olsun ellerindeydi çünkü. İsterlerse istifa ettirirler, istifa etmeyene darbe yaparlardı. Evet hiçbir iktidarın basın desteği yoktu çünkü basın yayın organları batının istediği isimler arasında pay edilmiş haldeydi. Basın onlar isterse destek olur istemezlerse manşetlere dar ağacı kurardı. Gidebildiğiniz kadar geriye gidin siyasi hayatta ve lütfen olayları güzelce analiz edin. Sonra son yirmi yılı yeniden gözden geçirin…

Hatasız kul olmaz… Hataları olmayan iktidarda olmaz. Lakin doğruları, yaptıkları, ülkenin kazanımları ve karşı cenahın kazanması durumunda bu kazanımların ahvalini düşünerek bakmamız lazım olaylara.

Kızdım ben yokum denecek zaman değil…

Hdp, pkk ve terörist başı için bu kadar umutlanmışken, fetöcüler 15 mayıs biletimiz hazır geliyoruz diye paylaşımlar yapıyorken, masa başı liderlerinden bazıları ihalara sihalara da dokunacağız diye açıklamalar yapıyorlarken bizim küsmeye, kızmaya hakkımız yok.

Önce istiklal sonra ikbal…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR