Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Onlardan değilsen kötüsün!

Onlardan değilsen kötüsün!

Acınılası bir güruh var karşımızda.

Sürekli anlık duygu değişikliği yaşayan, sürü psikolojisiyle hareket eden tuhaf insanlar.

2018 yılında yere göğe sığdıramadıkları Muharrem İnce’yi Kılıçdaroğlu’na rağmen aday oldu diye aforoz eden, adamı rüşvetçi, hain, sapık ilan eden bir kitle…

Şimdi de benzerini Sinan Ogan’a yapıyorlar. İşin ilginç yanı o kitlenin büyük kesimi için Sinan Ogan zaten yıllardır faşist, ırkçı falan filan… Siz bakmayın son birkaç aydır Atatürkçü diye övgüler yağdırdıklarına. O zaman hesapları başkaydı MHP’den ve AK Partiden oy alıp işlerine yarayacağını düşünüyorlardı. Seçim bitti Sinan Ogan aldığı oylarla onlara katılır diye düşündüler yine sessiz kaldılar. Sinan Ogan tercihini Cumhur ittifakından yana kullandığı andan itibaren içlerindeki kini kusmaya başladılar. Bunu herkese yapıyorlar.

Mesela terörist ilan edip son günlerde her cümleye onları anarak başladıkları hüdapar’ı geçtiğimiz senelerde her programlarına çağırdıklarını, baş köşede ağırladıklarını, programlarda hüdapar genel başkanına konuşma yaptırıp alkışladıklarını biliyor musunuz?

Hüdapar’a atıp tutan Meral Hanımın da hüdaparlıları daha önce ağırladığı ve onlara hiçte terörist gibi davranmadığı gerçeğini de unutmayalım.

Yahu bunların bu gelgitlerine alıştık ama neye üzülüyorum biliyor musunuz? Gençleri zehirliyorlar, ona üzülüyorum.

Masadan kalktı diye Meral Hanıma ve partisine edilmeyen hakaret kalmadı hatırlarsınız… Sonra? O hakaret ettikleri Meral Akşener ve partisi yine onlar için iyi oldu… O kadar hızlı dönüyorlar ki yetişemiyoruz.

Sinan Ogan aday olarak en çok sağ seçmenden oy aldı ve ben süreç boyunca Sinan beye hakaretler eden bir MHP’li ve ya bir AK Partili görmedim. Zihniyet farkı bu işte.

Daha önce farklı konulardan bahsederken de yazmıştık muhafazakar kesim en çok sıkıntı çektiği 28 Şubat döneminde bile eylemlerinde, söylemlerinde yıkıcı olmadı. Ama bugün bilmem kaçlı masanın temsil ettiği kitlenin bir bölümü bayram ilan ettikleri günleri kutlarken bile kamuya zarar vermekten çekinmeyen hak aradıklarını iddia ettikleri eylemlerinde milletin, devletin mallarını yağmalayan ve sanki düşman ordularını yok etmişler gibi yakıp yıktıkları devlete ait araçların üstlerinde poz veren kitle…

Depremzedelere neler söylediler… Örtülü kardeşler, analar size de buradan seslenmiş olayım bunların bir kısmı gece gündüz iktidar olduklarında sizlerin 28 Şubat döneminde olduğu gibi kamuda yasaklı hale geleceğiniz hayaliyle yanıp tutuşuyorlar. Oyunuzu kullanırken bunları düşünün lütfen.

Oyunuz oyunu bozar unutmayın.

Türkiye Yüzyılı başladı bunun bir parçası olmak elimizde…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR