Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Konya Ülkesinden Seçim Notları

Konya Ülkesinden Seçim Notları

Cumartesi günü AK Parti teşkilatlarının temayül yoklaması vardı. Ramazan olmasına rağmen katılımın oldukça yoğun olduğunu söyleyebilirim. Teşkilatlar temayüle oldukça ilgiliydi.

Aday adaylarının bir kısmını salonda göremedim. Stantlar kurarak teşkilat mensuplarıyla hasbihal eden, temayül boyunca salonda olup teşkilatın organizasyonunu önemseyen adaylar bana göre adaylık yolunda artı puanı hak ediyorlar. Keşke değerlendirme yapılırken bu unsurda göz önüne alınsa.

Salonda teşkilat mensuplarıyla yaptığım sohbetlerde dile getirilen beklentiler tanıdıktı. "Aday adayları burada bizimle iç içeler, bizden destek istiyorlar. Bizden biri olduklarını söylüyorlar. Aday olduklarında, seçilip meclise gittiklerinde de burada oldukları gibi bizlerle iç içe olsalar keşke. Vekilleri seçimden seçime görmek istemiyoruz. " gibi cümleler en çok zikredilenlerdi. Teşkilat mensupları bu beklentilerini aday adaylarıyla da paylaşıyorlardı. Aday adayları da bu isteklere " Bugün neysek yarında aynı olacağız. Konya’yı unutmadan, geldiğimiz yerden kopmadan memlekete hizmet edeceğiz " minvalinde cevaplar verdiler.

İnşallah meclise gittiklerinde bu sözlerini unutmazlar.

Salonda önceki dönem milletvekilleri bu dönem aday adayı olan Hüsniye Erdoğan ve Uğur Kaleli ile ayak üstü sohbet ettik. İki vekilde bu dönemin çok önemli olduğunun altını çiziyorlardı. Uğur Kaleli " Cumhurbaşkanımızın yanında dimdik duracak adamlar lazım bu dönem çok önemli. " diyordu.

Ben AK Parti Konya teşkilatlarını dinamik, coşkulu ve seçime hazır gördüm.

Kemal Kılıçdaroğlu da seçim çalışmalarında Konya’ya önem veriyor. Salı günü Ereğli’de Millet İttifakı olarak bir salon toplantısı yaptılar. Ardından da Konya’da iftar programında partililer, basın ve stk temsilcileriyle iftarda buluştu.

Kılıçdaroğlu Konya’da yaptığı açıklamalarda Konya’nın Hollanda’dan büyük bir ülke olduğunu açıklayarak hepimizi bir kez daha şaşırtmayı başardı. Konfüçyüs’a ait olan sözlerin Mevlana’ya ait olduğunu sanarak okuması da yine alıştığımız Kılıçdaroğlu potları listesine girmiş oldu.

Altılı pardon yedili masanın Konya ziyaretleri bence bu seçimde önceki seçimlerden çok daha fazla olacak.

Bu bizim sahne, televizyon ve internet yüzü camiasını sosyal medyada izliyorum da, senelerdir sanatçı siyasetle iç içe olmaz, taraf olmaz falan gibi açıklamalar yaparlarken hepsi ateşli Kılıçdaroğlu fanı haline geldiler. Bir gün bakıyorum masadan kalktı diye Meral hanıma verip veriştiriyorlar, bir bakıyorum geri oturdu diye baş tacı ediyorlar. Bir bakıyorum Muharrem İnce’ye etmedikleri hakaret kalmıyor. Hem de daha aday açıklanmadan önce Kılıçdaroğlu aday olmasın diye feveran edenlerde bunlar… Söylenecek çok şey var da… Kelimelere yazık…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR