Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Haydi Bir Daha

Haydi Bir Daha

Bu hafta başlığı Başlıyoruz diye atacaktım. Bu başlık için 28 Mayıs’ı beklemem gerektiğini düşündüm.

Seçim sonuçları aslında başlığı atmam için yeterli olsa da ben Cumhurbaşkanlığı seçiminin de şöyle kimsenin ağzını açamayacağı şekilde bitmesini bekleyeceğim.

Kılıçtaroğlu’nun yüzde 44 küsürlerde kalan oyu her ne kadar muhalefeti destekleyen ve Türkiye’nin tamamını sosyal medyadan ibaret sanan muhalif tellaları bile susturmuş olsa da bizim gönlümüz yüzde ellinin biraz üstüne bile razı değil.

Recep Tayyip Erdoğan 2000’li yılların başından bu güne bu ülke için yaptıklarıyla son kez girdiği bu seçimde çok daha büyük bir oy oranını haketmişti.

İnanıyorum ki 28 Mayıs’da sandıklardan kendini millete adamış adamın gerçek oy oranı çıkacaktır.

Konya seçim sonuçlarıyla hem muhalefeti hem de iktidarı kendi cephelerinden şaşırttı. Bizler çıkan sonucu aşağı yukarı bekliyorduk. Özellikle muhalefetin beşer beşer milletvekili beklentisi, Ak Parti’nin altı yedi milletvekilinde kalacağı beklentisinin hayal olduğunu da seçim sonucunda görmüş olduk.

Önceki seçimde chp ve sp ortaklığının aldığı oy oranı ve çıkardığı milletvekili sayısı göz önünde bulundurulduğunda Konya’da gelecek ve deva’nın nerede olduğunu sorgulamak lazım…

İyi partinin de beklenen çıkışı yapamadığı gerçeğini hep birlikte gördük.

Hep söylüyorum Konya Türkiye siyasetinin en önemli aynalarından biridir. Küsen nereye gider, kızan kime oy verir, kim en iyi çıkışı yapar, kimin karşılığı var, kimin yok gibi soruların cevabını en iyi Konya’da alırsınız.

Ve bu seçim tüm bu soruların yanıtlarını verdi bize Konya…

Şimdi önümüzde ki seçimi de hızla atlatıp dünyanın gerektirdiği atılımlara odaklanma zamanı. Biran önce ekonomiyle ilgili düzenlemelerin yapılması ve milletimizin fırsatçılıktan kurtarılması gerekiyor. Ben inanıyorum ki orta vadede ülkemiz dünyada çok daha farklı bir pozisyonda anılır hale gelecek.

Deprem bölgesindeki oy oranları sonrasında deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza hakaretler yağdıran ve yaptıkları yardımları haram eden insan müsveddeleri için uzun uzun yazmıştım aslında. Sonra vaz geçtim ve sildim. İnsan olsalar böyle düşüncelere giremezlerdi, insan olmayanlar için de çok konuşmaya gerek yok…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR