Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Ve Listeler Tamam…

Ve Listeler Tamam…

Ben hep söylerim siyasetin kalbi Konya’da atar diye. Konya’nın siyasi yönelimi iktidarı belirler. Bunun içinde siyasi partilerin liste hazırlarken en çok zorlandıkları illerin başındadır Konya. Necmettin Erbakan Konya listeleri hazırlanırken ekibine özellikle tembih edermiş karşılığı olan kişileri listeye koyalım diye. Aslında liste hazırlarken dikkat edilmesi gereken sihirli cümle bu; karşılığı olan kişiler…

Pazar günü tüm partilerin listeleri tamamlanmış oldu. Chp’nin listesi Chp’lileri mutlu etmiş görünüyor. Konya kamuoyunca Chp il başkanlığından dolayı tanınan Barış Bektaş’ın liste başı olması zaten bekleniyordu. Açık konuşmak gerekirse hangi partiden olursa olsun Konya’yı temsil edecek milletvekilinin Konyalı olması Konya için kazanımdır. Millet ittifakının Konya’da Chp listesinde Gelecek Partisi ağırlığı göze çarpıyor. Gelecek Partisi il başkanı Hasan Ekici Chp ikici sıra adayı olarak seçimlere girecek. Önceki dönem iki vekil çıkarmış olan Chp’nin ikinci sırasında Saadet partili Abdülkadir Karaduman vardı. Bu dönem Saadet partisine Chp Konya listesinde çok gerek duyulmamış anlaşılan.Beni asıl şaşırtan ise Deva Partisinin Konya listelerinde hiç değerlendirilmemiş olması oldu.

İyi parti Konya listesi de beni şaşırtmadı. Ünal Karaman’ın adının geçtiği ilk günden itibaren listenin ilk üçü benim zihnimde kesinleşmişti.

MHP listesinde Sayın Mustafa Kalaycı beyin ilk sırada olması kesindi ben üçüncü sırada yer alan Celil Çalış beye kısaca değinmek istiyorum. Her halde Celil beyi sevmeyen takdir etmeyen yoktur. Tarım camiasının da yakından tanıdığı bir isim Celil bey. Sırasından dolayı seçilir seçilmez bir yorum yapmak istemem. Ama vekil olsun olmasın beyefendiliği ile uzmanı olduğu alan ile Konya için bir kazanım olduğunu yazmak istedim.

Tüm adaylara başarılar dileyerek en çok merak edilen listeyle ilgili birkaç mevzuya değinelim…

AK Parti listesi sadece bir milletvekilliği listesi değil bana göre. Açıklanan liste iki dönemdir süren Konya siyasetinin abisi boşluğunun da bu dönem tescilli şekilde doldurulacağını gösteriyor sanki. Bir dönem Ahmet Sorgun tarafından yürütülen ve boşlukta kalan abilik daha sonra Leyla Şahin Usta hanım tarafından toparlayıcı bir ablalıkla her ne kadar yürütülmüş olsa da Konya’nın alıştığı tarz, bir türlü oluşmamıştı. Bu dönem Tahir Akyürek alışılagelen Konya siyaset hayatını abiliğiyle devam ettirebilecek mi göreceğiz.

O tarz neymiş yahu diyenler olacaktır muhakkak. O tarz İl ve ilçe yönetimlerinden, Milletvekillerine, belediyelerden, sivil toplum kuruluşlarına, sendikalardan, iş adamlarına koordinasyonu olan bir siyaset…

AK Parti listesi de birkaç kişi ve birkaç kişinin de sırası hariç çok yanıltmadı. Aday başvurusu yapmadıkları halde listeye giren isimlere gelecek olursak. Orhan Erdem bey listede olmasa kesin bakan olur diye düşündüğüm isimlerdendi. Meclis çatısı altında çok kritik görevler yürütüyordu ve son dönem çalışkanlığı ile de göz dolduruyordu. Abdullah Ağralı ise hem genel merkezdeki görevi hem de güneydoğu ve doğu Anadolu bölgelerinde yaptığı çalışmalarla Konya listesinde tekrar yerini aldı diye düşünüyorum. Şunu da söyleyeyim aday olmasa da listede olacağından ben şahsen emindim…

Tüm adaylardan Konya’mız için bir şey isteyeceğim… Ne olur seçim döneminden sonra Konya ile bağınızı koparmayın, şehre sadece salon programları için değil seçim çalışmalarında olduğu gibi milletle dertleşmek buluşmak için de gelin.

Bir kez daha tüm milletvekili adaylarımıza başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR