Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Başlıyoruz

Başlıyoruz

Koskoca 20 yıl… Kimsenin daha önce hayal bile etmediği, hayal edenlerle dalga geçilen birbirinden büyük atılımlar… Uluslararası finans kurumlarının ve yabancı devletlerin harçlık verdiği bir ülke konumundan, bağımsız kendi kararlarını kendi alan bir konuma geçiş… Halka hizmet etmeye çalışırken karşılaşılan kapatma davaları, muhtıralar, sokak eylemleri, kalkışmalar ve ekonomik baskılar…

Ve yılmadan, usanmadan ülkeyi hedeflerine doğru götüren bir lider…

Kimse kusura bakmasın ama Recep Tayyip Erdoğan’ın alması gereken oy oranı en az %70 olmalıydı.

Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden tebrik ediyorum.

Hafta sonu Cumhurbaşkanlığı kabinesi muhtemelen açıklanmış olacak. Heyecan dorukta. Sosyal medyada ve sosyal ağlarda onlarca liste dolaşımda. Aralarında ustalıkla hazırlanmış olanlar var. Tabi her liste aslında listedeki bir yada birkaç kişiyi parlatmak amacıyla dolaşıma sokuluyor. Listelerin hemen hemen hepsinde Konyalı isimleri görmek bizleri gururlandırıyor.

Vekil listeleri açıklanmadan önce yaptığımız gibi gönlümüzden geçen ve bakan olma ihtimali olan birkaç ismi de anmış olalım.

Her ne kadar milletvekili olmuş olsa da çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanı hemşehrimiz Murat Kurum’u bakan olarak görmek gönlümüzden geçiyor.

Sağlık bakanımız sayın Fahrettin Koca’nın Sağlık Bakanı olarak devam edeceğini düşünüyorum. Fahrettin beyin külliyede bir göreve gelmesi de ihtimaller dahilinde.

Deprem bölgesinde yaptığı çalışmalarla tüm Türkiye’nin gönlünü kazanan Uğur başkanda kulislerde en çok konuşulan isimler arasında. Konya büyükşehir belediye başkanımızı yeni kurulacağı konuşulan afetlerle ilgili bir bakan olarak bakanlar kurulunda görme ihtimalimiz büyük.

Çalışma ve sosyal güvenlik bakan yardımcılığı görevindeyken milletvekili adaylığı için ayrılan ve listede yer alan sayın Faruk Özçelik’te kulislerde Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı için adı geçen isimlerden.

Yine kulislerde konuşulan isimlerden biri de sayın Ahmet Sorgun. Ahmet başkanın adı da adalet bakanlığı için geçiyor.

Kulislerde bu kadar ismin geçiyor olması bile Konya için bir artı bence.

Yine hemşehrimiz sayın Leyla Şahin Usta hanımın Ak Parti grup başkan vekilliği görevine getirilmesini de Konya’mız için bir kazanım olarak görüyorum.

Bakanlar kurulu açıklandıktan sonra ki süreçte de bakan yardımcılıklarında çok sayıda Konyalı ismi göreceğiz.

Bu dönem siyaset sahnesinde Konya rüzgarı esecek diyebiliriz. İnşallah bu rüzgar şehrimize daha çok hizmet getirir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR