Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

PAÇAYI KURTARMA MAÇI

PAÇAYI KURTARMA MAÇI

Sezonun başından beri inişli çıkışlı grafik sergileyen Torku Konyaspor'un "Ateş Hattı"ndan uzaklaşabilmesi için sezonun 16. haftasında 5 maçlık bir seri belirlemiştik.

Bu seriden alacağı puanlar sezonun geri kalanı için yeşil beyazlıların rotasını belirleyecekti. Şimdi o seriyi geride bıraktık. Bakalım büyük beklenti içinde olduğumuz takımımız ne yapmış;

Torku Konyaspor ilk maçta evinde Bursaspor'u konuk etti. Rakibine sahayı dar eden Torku Konyaspor karşılaşmanın son anında yediği şanssız golle maçtan puan çıkaramadı.

Kaldı 4 maç...

Yeşil beyazlılar 18. hafta maçında sahasında bu kez Eskişehirspor'u konuk etti. Kötü bir oyun sergileyen Torku Konyaspor rüzgarlı günün azizliğine uğramadı ve maçtan 1-0 galibiyetle ayrılmayı bildi.

Torku Konyaspor 3. maçında Balıkesirspor deplasmanına gitti.

Bu sezon deplasmanda galibiyeti bulunmayan yeşil beyazlılar zayıf rakibini kötü futboluyla mağlup etmeyi başardı. Ama kazanan oyuncular değil Torku Konyaspor taraftarıydı. Deplasmana takımını desteklemeye giden yeşil beyazlı taraftarlar yaptıkları baskıyla takıma galibiyeti getirtti.

Sivasspor maçı tam bir fiyaskoydu..İlk yarıda rakibini sahasından çıkarmayan Torku Konyaspor, ikinci yarıda yine yediği saçma bir golle sahadan yenik ayrıldı.

Gelelim son maça...

Kayseri Erciyesspor karşısında hiçbir şey yapmayan Torku Konyaspor yine 5 yemekten ucuz kurtuldu. İlk yarda yenilen 3 gol maçın skorunu belirledi.

Bu 5 maçlık seriden yeşil beyazlılar sadece 6 puan çıkarabildi. Bu maçlarda lehimize verilmeyen penaltılar oldu. Rakiplerin kırmızı kartları gösterilmedi ama yine de bahanelere sığınmaya gerek yok. İkinci yarının basit diye tabir edebileceğimiz maçlarından berbat sonuçlarla ayrılan Torku Konyaspor için tehlike çanları çalmaya başladı.

RUH MU? RUH NE ARAR BİZİM TAKIMDA?

Hani bi aralar internet fenomeni olan bir vatandaş "Oto pazarında artış var mı?" sorusuna artist mi? Ne artisti? Artist ne arar pazarda? diyordu ya işte bunun bir benzerini de ben söylüyorum.  Ruh mu? O da ne? Ruh ne arar bizim takımda? Kendini kaybetmiş, mazisini unutan oyuncularımız öldü...

Birkaç futbolcumuza değinmeden bitirmek istemiyorum…

Mehmet Güven...İlk sıraya onun adını yazacağımı tahmin etmişsinizdir. Mehmet “Bey” kupada Galatasaray ve ligde Sivasspor maçında yaptığı bariz hatalarla gol yememize ve maçları kaybetmemize sebep olan oyuncu...Aykut Hocam niçin ısrar ediyorsun Mehmet'i oynatmakta? Madem koşmayan bir oyuncuyu oynatacaksın, Hleb'İ neden gönderdin? Koşmuyordu ama en azından pasları ve ismi vardı..Mehmet Güven'in ne faydası var sana? İnsan sormadan edemiyor...

Ali Çamdalı...Geçen sezon takımda bir şeyler yapmak için çırpınan yaptığı hamlelerle galibiyete zemin hazırlayan Çamdalı bu sezon, eski halini mumla aratır oldu. Maçta ruh gibi dolaşan Çamdalı'nın varlığıyla yokluğu inanın fark edilmiyor.

Ve sezonun bombası Ali Turan...

Yedek bir oyuncu adından söz ettirir mi? Ali Turan ettiriyor işte. Adam oynamasa bile kendinden bahsettirebiliyor. Az bir süre bile oyunda kalsa saç baş yoldurtan Turan, kulübede güven vermeyen isimlerin başında geliyor.

Göze batan üç isme değinmeden edemedim.

Bu seriden istediği sonuçlarla ayrılamayan Torku Konyspor'un eline büyük bir şans geçti. Kadrosunda eksik bulunmayan yeşil beyazlılar, Caner'den yoksun, son maçında sahasında Akhisar'a kaybetmiş Fenerbahçe'yi bu hafta Torku Arena'da ağırlayacak.

Taraftarların yine müthiş destek vereceği ve koreografi yapacağı maç yeşil beyazlılar için bulunmaz bir nimet oldu. Bu maçtan geçen sezon olduğu gibi galibiyetle ayrılan taraf biz olursak, Torku Konyaspor ateş hattının sıcaklığını belli bir süre daha ensesinde hissetmez ve taraftarı yeniden güldürmeyi başarır.

 

facebook.com/huseyinkyncl

twitter.com/huseyinkyncl

instagram.com/huseyinkyncl

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR