Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

RAKİBİN FİŞİNİ ÇEKİN!

RAKİBİN FİŞİNİ ÇEKİN!

Geçen hafta zorlu Kasımpaşa maçından galibiyetle ayrılmayı başaran Torku Konyaspor'u bu hafta daha ciddi bir maç bekliyor. Fair-play olayının yaşandığı tüm Türkiye'nin takdirini toplayan o maç geride kaldı ancak yakıları hala devam ediyor.

Uzun yıllar konuşulacak Kasımpaşa maçını bırakıp cuma günü oynayacağımız Karabükspor maçına odaklanmalıyız. Ciddi bir maç dedim çünkü rakibin 2015 yılında galibiyeti bulunmuyor. Tam 11 haftadır galip gelemeyen Karadeniz ekibi Torku Konyaspor maçını bir çıkış maçı olarak görüyor.

Daha önce 10 maç üst üste kazanamayan Karabükspor bu yıl bu seriyi 11 maça çıkartarak kendi rekorunu egale etti.

Yılmaz Vural'ın ekibi Torku Konyaspor maçından da kendi seyircisi önünde üç puan ile ayrılamazsa Vural'a 38. takım yolu gözükebilir.

Torku Konyaspor için de durum çok iyi sayılmaz. İki hafta üst üste zorlu maçlardan beraberlikle ayrılan yeşil beyazlılar Kasımpaşa maçından da galibiyetle ayrılarak kendine gelmişti. Ama tam olarak rahatlayabilmek için alt sıralarla bağlantıyı tamamen koparmak lazım. Bu yüzden bu haftaki maç yine çok kritik.

Hem rakibin kötü durumu ve bunun için hırçın oynayacak olması hem de bizim çıkış yakalayabilmemiz adına bu hafta deplasmandan alınacak galibiyet tadından yenmez.

Düşene vurmak Konya'ya yakışmaz ama futbol bu. Hazır yakalamışken kaçırmayacaksın. Rakibin kötü durumundan faydalanıp 3 puanla gelmesini bileceksin. Kısacası rakibin fişini çekmelisin!

Çok mu kolay? Elbette zor. Hatta bu sezon oynadığımız maçlardan en zorlularından bir tanesine çıkacağız. Üstelik birçok eksikle. Tam formayı kaptı derken sakatlanan Mahlangu yok. Gereksiz yere kırmızı gören Torje yok. Takımın bel kemiği Hasan da yok.

Ama Djalma var. Ömer Ali var. Olmaz demeyelim. İstersek olur. En kötü haldeyken bile bu ligde yenemeyeceğimiz takım yok. Yeter ki inanalım. Bu maçta kadroya girecek  11 oyuncu da kendilerine verilen görevi layıkıyla yerine getirirse cumartesiye mutlu uyanacağız.

Ama eksiklerden gocunup rakibin hırçınlığına cevap veremezsek evimizdeki Trabzon maçına boynu bükük çıkarız.

Bu hafta beraberlik bile iyi sonuç demeyelim ve 3 puan için mücadele edelim. Rakip canını dişine takarak oynayacaktır. Ancak Torku Konyaspor da bu maça galibiyet için çıkmalıdır.

İnananlar asla kaybetmezler...

 

facebook.com/huseyinkyncl

twitter.com/huseyinkyncl

instagram.com/huseyinkyncl

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR