Büşra Aksakbağı Ay

Büşra Aksakbağı Ay

Rengarenk Laleleri İle Çiçek Gibi Konya

Rengarenk Laleleri İle Çiçek Gibi Konya

Çok uzun zamandır siyasetten başka bir şey konuşamaz olduk. Sokakta siyaset, işte siyaset hatta evde siyaset.. Kısa bir mola verelim, çiçekten böcekten konuşalım.

Çiçekten konuşalım derken şaka yapmıyordum. Konya’nın sembolü haline gelmiş laleler..

Konya’da baharın gelişinin habercisi mis gibi kokan sümbüller ve rengarenk laleler..

Konya Büyükşehir Belediyesi tanıtım amaçlı basın mensuplarına lale gezisi düzenledi. Gezide, Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ceylani Kılıç ve Basın ve Halkla İlişkiler Başkanı Ahmet Köseoğlu basın mensuplarına eşlik etti.

Gezinin başlangıcı Selçuklu Payitahtının sarayının önünde bulunan AlaaddinTepesiydi. Rengarenk laleler ve çeşitli çiçekler ile Alaaddin Tepesi muazzam bir manzara oluşturmuştu. Görüntü tablo gibiydi. Nergislerin, sümbüllerin yaydığı kokuyu tasvir edecek kelime bulamıyorum.

Bu yoğun siyasi gündemin stresinden ve şehrin verdiği yorgunluktan arındıran muhteşem bir çalışma yapılmış. O cıvıl cıvıl renkler ve mis gibi kokular insana terapi gibi.. Son demlerinde olan lale dönemi bitmeden tüm Konyalıların mutlaka gidip görmesi hatta fotoğraflandırması gerekiyor..

Ne öğrendik bu geziden..

Konya, çoğunluğu lale olmak üzere 10 milyon çiçek ile çiçeklendirilmiş.. Ve Türkiye’nin lale ihtiyacının yüzde 98’ini Konya karşılıyormuş..

Bir de başka açıdan bakış var..

Yaradan ne büyük.. Her şey onun aynası..Hiç biri birbirine benzemeyen ama hepsi birbirinden güzel bunca güzel şeyi gördükçe Rabbin büyüklüğünü ve ne kadar şükretsek yetemeyeceğini bir kez daha anlıyor insan.

‘Çiçek Gibi Konya’ sloganı ile Konya rengarenk..

Sadece çiçek değil kültürel anlamda da şehrine değer katmaya devam eden Konya Mustafa Kutlu Okumalarına imza attı. Gezi sırasında Edirne’den öğrencileri ile Mustafa Kutlu Okumalarına gelmiş bir öğretmen ile karşılaştık. Konya’ya hayran kaldığını anlattı. Edirne’yi lale kenti olarak bildiklerini fakat Konya’yı görünce yanıldıklarını anladıklarını söyledi. 

Belediye çiçeğe böceğe boşuna para harcamasın diyen vatandaşlarda var elbette. Biz değil miyiz her yer betonlaşıyor diye isyan edenler? Bu nedenle bu tutumu biraz haksız ve acımasız bir eleştiri olarak değerlendiriyorum. O çiçeklerin renkleri kokuları insana nasıl huzur veriyor. Bunca yaşam stresinin yanında bizi biraz gülümsetip rahatlatacak her şeye değer..

Bu çalışmalar ve basın mensuplarına düzenlenen bu güzel program için Büyükşehir Belediyesi’ne, bizimle babacan bir yaklaşım ile ilgilenen Ahmet Köseoğlu’na ve bilgiler veren Ceylani Kılıç’a teşekkür ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Aksakbağı Ay Arşivi
SON YAZILAR