Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

SIFIR RİSK

SIFIR RİSK

Aykut Kocaman’ın taktik anlayışını herkesin az çok bildiğini zannediyorum. Maç öncesinde Kocaman’ın hedefinin maçı kazanmak değil de maçı kaybetmemek olduğu düşüncesine sahiptim, karşılaşma başladıktan sonra da sahada bu düşüncemi doğrulayan bir oyun izledim.

Kayserispor lige yeni yükselmiş bir ekip olsa da hepimizin bildiği üzere bu ligin hiç yabancısı olmayan tecrübeli bir ekip ve Kayseri deplasmanı da çok zor bir deplasman.

Aykut hocanın koltuğunda olabilecek birçok teknik adamın da bu maça böyle bir taktik anlayışla çıkacağı düşüncesindeyim yani bu taktik anlayış doğru bir taktik anlayıştı. Torku Konyaspor’un evinde oynayacağı karşılaşmalarda daha cüretkâr bir oyun sergileyeceğini umut ediyorum.

 

Maça iyi başlayan taraf ev sahibi oldu neticesinde de golü erken buldu. Yenilen golden sonra Torku Konyaspor’un beraberliği bulmak için topa daha fazla sahip olan taraf görüntüsündeydi fakat yeşil beyazlılar gol pozisyonu üretme de aynı başarıyı gösteremediler. İlk yarının sonlarına doğru duran toptan kazanılan gol yeşil beyazlıların devreye rahat gitmesini sağladı şayet o gol gelmeseydi ikinci yarıda maç yeşil beyazlıların aleyhine devam edebilirdi.

İkinci yarının başlamasıyla birlikte Kayserispor gene gol arayan taraftı. Torku Konyaspor ise oyun felsefesi gereği risk almadı ve beraberliğe razı bir görüntü çizdi.

Beraberliğe razı olan yeşil beyazlılar topa sahip olarak ve pas yaparak kalesini olası tehlikelerden uzak tutmaya çalıştı. Torku Konyaspor topla oynama da elde ettiği bu üstünlüğü 3. bölgeye taşıyabilseydi sonuç farklı olabilirdi fakat Aykut Kocaman’ın sıfır riski benimseyen taktik anlayışı skoru bu şekilde tayin etti.

Kendi evinde risk alan ve taraftarına galibiyetler kazandıran bir Torku Konyaspor izlemek dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR