İsmail Koç

İsmail Koç

Taraftar yıldız transfer beklemesin

Taraftar yıldız transfer beklemesin

Torku Konyaspor rüya gibi geçen sezonun ardından ilk defa ülkemizi Avrupa Kupalarında temsil etme hakkı kazandı. Üstelik bunu da ligi üçüncü sırada tamamlaması sebebiyle Avrupa Liginde gruplardan başlayacak ve bunu Beşiktaş, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’dan sonra başarmış dördüncü takım olarak tarihe geçti.

Bu noktada herkesin aklındaki ortak soru yeni sezonda nasıl bir transfer politikası izleneceği noktasında birleşiyor. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki Aykut Kocaman’dan yıldız transfer beklemek boşuna olacaktır. Aykut Kocaman’ın takımlarında koşmayan, mücadele etmeyen, canını dişine takmayan oyuncu yer alamaz. Daha önce Fenerbahçe’nin başındayken Alex, Torku Konyaspor’daki ilke sezonunda ise Hleb tecrübeli hocadan veto yemişti. 2015-2016 sezonunda Torku Konyaspor’un en çok koşan takım olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu tarz bir oyuncu beklemek yanlış olacaktır.

Torku Konyaspor’un önümüzdeki sezon üç kulvarda birden mücadele edeceğinden kadro derinliği olan bir takım kurulması gerekiyor. Öncelikle kadroda direkt olarak oynayabilecek birkaç transfer şart. Bunun dışında kadro derinliğini artırmak için bazı transferler yapılabilir. Ama öyle çok büyük transferler ve kadroda büyük bir değişim olmayacaktır. Torku Konyaspor ve Aykut Kocaman Avrupa Ligindeki ilk senelerini bir tecrübe kazanımı olarak görüp, sezon sonu elde edilen gelirleri mantıklı kullanmaya çalışacaktır.

Malumunuz Toru Konyaspor’un borcu bulunuyor ve bu borcun bu vesileyle kapatılması gerekiyor.

Bir başka konu da Torku Konyaspor’un kiralık olarak oynayan oyuncuların durumu. Geçen sezon farklı liglerde ve farklı takımlarda Torku Konyaspor’un birçok oyuncusu kiralık olarak oynadı. Bu oyuncuların akıbeti de merak konusu. Sezon başı kamp bu oyuncuların gelecekleri için belirleyici olacaktır.

Torku Konyaspor özellikle son birkaç sezondur birçok oyuncusunu kiralık olarak farklı takımlara gönderiyor. Tam da bu noktada pilot takım Konya Anadolu Selçukspor’un sorgulanması gerekiyor. Aslında Torku Konyaspor’un elinde müthiş bir imkân bulunuyor. Eğer Konya Anadolu Selçukspor PTT 1. Lig’e çıkmayı başarabilirse Torku Konyaspor kadro rezervi açısından oldukça rahatlayacaktır. Çünkü hem genç, yetenekli oyuncularınızı 2 numaralı ligde tecrübe kazanmalarını sağlayabilir hem de ucuz maliyetlerle bulabileceğiniz yabancı oyuncuları deneme fırsatı bulabilirsiniz.

Bu nedenle de önümüzdeki yıllarda pilot takım Anadolu Selçukspor üzerinde daha fazla durulması gerekiyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR