Abdullah Acıbadem

Abdullah Acıbadem

Ülkemiz ve Konyamıza Değer Katanlarla Yeni Bir Yıl

Ülkemiz ve Konyamıza Değer Katanlarla Yeni Bir Yıl

Acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle, kötüsüyle, hüznüyle, mutluluğuyla koskoca bir yılı daha geride bıraktık. 2018 yılı herkese başta sağlık, huzur, mutluluk, başarı, kayıplarımızın az, kazançlarımızın fazla olmasını diliyorum. 

Her yılbaşında olduğu gibi bu yılbaşında yine karmaşık duygular yaşadım. Kültürümüzde ve adetlerimizde yılbaşı kutlaması olmamasına rağmen bazı kesimler bunu empoze etmeye çalışıyor.

Kendini ve yaradılış̧ gayesini unutarak, değerlerimizle örtüşmeyen, insan hayatına katkısı olmayan gayrimeşru tutum ve davranışlar sergilemek biz Müslümanlara asla yakışmıyor.

Dinimizde de bu konu ile ilgili ayet ve hadislerle açıklanmış hükümler mevcut.

Yılbaşı ile ilgili kutlamalar yapmak, başka dinlere benzemek anlamına gelir. Bizim dinimizde başka dinlere veya kültürlere benzemek kesinlikle yasaktır. 

İslam dininin başka kutsal günleri vardır ve bu günlerde yapılacak başka ritüellerde vardır. Yeni bir yılın ilk saatlerinin başka kültürlere başka dünyalara ait yılbaşı eğlenceleriyle israfa dönüştürülmesi ne kadar da düşündürücü ve üzücüdür. 

Sevap-günah, hayır-şer konularında muhasebe yapılması gereken saatlerin, emek harcamadan zengin olmak arzusuyla kumar, piyango gibi şans oyunlarıyla heba edilmesi gerçekten üzücü. 

Eksik olan bizlerin ruhsal anlamda beslenmiyor olması. Globalleşmenin bir sonucu mu, değişen günümüz koşullarına hızla ayak uydurmamız mı, ekonomik sorunlar mı, nesnel varlıkların artması mı, geniş ailelerden çekirdek aile yaşamına hızla dönüş yapmamız mı, mutlu olma yollarını unutmak mı, egoizmin hızla artması mı?

Anlaşılan o ki; beklenen yoğun heyecan dalgasını ve beklentilerimizi rafa kaldırmışız bir mola halindeyiz.

Ancak biz ne dersek diyelim, dünya süratle değişiyor, görenek ve gelenekler yeni kılık kıyafetlere bürünüyor .

Aslında özünde hasretini çektiğimiz eksiklik bu kutlamalarda değil kendimizde. Ortaya konuşarak kaçak oynamamızın bir âlemi yok!

Hızla değişen koşullara ayak uydurmakta gecikmiyoruz. Aslında bir nevi kapitalizmin esiri olduk. Bizim milli ve manevi değerlerimizin içi hızla boşaltılıyor. Ve bizlerde buna göz göre göre müsaade ediyoruz maalesef. Milletçe odak noktamız değiştiriliyor.

Allah'a şükür ki; Müslüman olduğumuzu ve Müslüman bir ülkede yaşıyor olduğumuzu bilen, yaşayan ve yaşatmaya çalışan bir dünya liderimiz var. Başkan'ımız Recep Tayyip Erdoğan'a rabbimiz sağlıklı ve hayırlı uzun ömürler versin. Son 15 yıllık Türkiye tarihinde mevcut hükümetimiz sayesinde özümüze dönme çalışmalarına gereken önem ve hassasiyet var.

Bayramlar insanlar bir araya getiriyor, sıcak temasta bulunduruyor, dargınları barıştırıyor, sevgi, dostluk ve muhabbeti artırarak pekiştiriyor, kırgınlıkları kaldırılıyor, yoksullar gözetiliyor, varlıklı insanların cömertliklerini harekete geçiriyor ve en önemlisi dayanışma yaşatıyor.

Özellikle son günlerde yedi düvel ile mücadeleden geçen ülkemizin bugünlerde birlik beraberlik coşkusuna çok ihtiyacı var. 

Yüce Rabbimiz, ömrümüzün kalan kısmını geçen kısmından daha hayırlı ve bereketli yaşayabilmeyi bizlere nasip eylesin. Hesabını veremeyeceğimiz bir hayat yaşamaktan hepimizi muhafaza eylesin. 

2017’ye bizi heyecanlandıran ve mutlu eden bir haberle veda ettik. Konya’mızın ekonomisine yön veren isimlerden biri olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve  Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanımız Karatay Üniversitesi mütevelli heyet Başkanı Selçuk Öztürk, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu. kendisine Konya’mız adına şehrimizi temsilinde teşekkür ediyoruz.

Başarılı çalışmalarının devam edeceğine, ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasına, istihdamın artmasına, şehrimizin refah seviyesinin yükselmesine, yerel ve ulusal pazarımızın artmasına, şehrimize ekonomik, sosyal, kültürel, birlik ve beraberlik anlamda katkı sağlayacağına en kalbi duygularımla inanıyorum. Konya’mız ve iş dünyası için hayırlı olmasını diliyorum.

2018’i en kalbi duygularımla kutluyor ve sizleri emanetleri zayî etmeyen Allah’a emanet ediyorum. Selametle. Herşey dilediğiniz gibi olsun...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR